Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Donat kreće s mnogo nepoznanica

16.10.2013. 22:00
Donat kreće s mnogo nepoznanica


Imamo dva cilja. Prvi je definitivno stvoriti što jeftiniju momčad, te kraj sezone dočekati s nulom, odnosno do tada riješiti sve dugove. Osim toga dodatno želimo isprofilirati naše mlade igrače, od kojih će dio igrati Superligu, a dio Prvu ligu – kaže Denis Karlović


Ovaj vikend počinje nova sezone u stolnoteniskoj Superligi. Svoj prvi dvoboj Donat će odigrati u srijedu u 19 sati kod kuće protiv dubrovačkog Libertasa. No u ovom trenutku Zadrani još ne znaju točno s kojim će sastavom nastupiti u elitnom rangu hrvatskoga stolnog tenisa. Doduše problem nije nedostatak igrača, već glavni trener i čelni operator kluba Denis Karlović dvoji koje će igrače gurnuti u prvu postavu, a koji će igrati u drugom sastavu koji se natječe u Prvoj ligi – zapad (drugi rang).
– Želimo složiti dvije kvalitetne momčadi, a cilj je da i jedna i druga budu u sredini ljestvice – kaže Karlović, koji na kontu ima zanimljive igrače. Naime, za Donat su potpisali mladi Zagrepčani Dominik Zeljko i Josip Franjo Marelja. Ovaj prvi je prošlu sezonu nastupao u Puli, a drugi u drugom sastavu Zagreba, Trans Agramu koji je ispao iz lige. Dominik Zeljko je osmi igrač seniorske rang liste, a Marelja je treći junior Hrvatske. Za očekivati je da će oni sigurni biti u prvoj momčadi. Od ostalih iskusnih igrača Donat ima pravo registracije iskusnog Osječanina Dragana Kneževića, ali i prošlosezonskog igrača Alana Jalžabetića, koji nakon nastupa za Donat nije našao novi klub pa teoretski i dalje ima pravo nastupiti za Donat. Osim spomenute četvorke tu je i još jedan bivši igrač Donata (iz nešto boljih dana) Jakov Krivić te četvorica mladih snaga Ante Ražov, Antonio Goja, Filip Miljatović i Danijel Mijatović.
Kao i većina zadarskih klubova Donat se muči s financijskim problemima, a Karlović vrlo brzo želi stvoriti kvalitetnu momčad temeljenu na domaćim igračima. Radi toga Donat više nije konkurent za visoki plasman.
– Imamo dva cilja. Prvi je definitivno stvoriti što jeftiniju momčad, te kraj sezone dočekati s nulom, odnosno do tada riješiti sve dugove. Osim toga dodatno želimo isprofilirati naše mlade igrače, od kojih će dio igrati Superligu, a dio Prvu ligu – dodao je Karlović.