Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mandić: Dio ribe smo vratili u kaveze i tako umanjili štetu

16.10.2013. 22:00
Mandić: Dio ribe smo vratili u kaveze i tako umanjili štetu


Uslijed olujnog juga došlo je do pucanja jednog kaveza što je za posljedicu imalo bijeg ribe na uzgajalištu „Gira” u vlasništvu Jadran-tune. Kako je „bijeg ribe uslijed oluje” osigurani slučaj, Croatia osiguranje je zaprimila prijavu štetnog događaja, a obrada štete je u tijeku – izvjestili su osiguravajuće kuće


U tvrtki Jadran-tuna d.o.o. još uvijek zbrajaju štetu koju su pretrpjeli prije desetak dana uslijed orkanskog juga popraćenog grmljavinom i kišom koje je zahvatilo cijelo zadarsko područje.
– Zaprimili smo prijavu štete od našeg dugogodišnjeg osiguranika Jadran-tune d.o.o.. Naime, uslijed olujnog juga došlo je do pucanja jednog kaveza što je za posljedicu imalo bijeg ribe na uzgajalištu „Gira” u vlasništvu i tvrtke. Kako je „bijeg ribe uslijed oluje” osigurani slučaj, Croatia osiguranje je zaprimila prijavu štetnog događaja, a obrada štete je u tijeku – izvijestili su iz Službe za marketing i korporativne komunikacije u CROATIA osiguranju d.d. gdje nisu htjeli niti nagađati koliki bi mogao biti ukupan iznos štete. To nije htio otkriti niti vlasnik tvrtke Milan Mišo Mandić.
Mandiću ovo nije prvi put da zbog nevremena trpi materijalnu štetu u uzgajalištu, a posljednja u kojoj mu je nevrijeme uništilo četiri kaveza s oko dvije tisuće tuna namijenjenih japanskom tržištu, dogodilo mu se prije četiri godine. Šteta mu je otada namirena, a kako se ona ne bi i u buduće događala, uzgajalište će uskoro biti preseljeno na drugu lokaciju.