Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mirjana Mrkela predstavlja Hrvatsku na Europskom pjesničkom turniru

16.10.2013. 22:00
Mirjana Mrkela predstavlja Hrvatsku na Europskom pjesničkom turniru


Zadarska književnica Mirjana Mrkela sudjelovat će na Europskom pjesničkom turniru 2014., na kojem se predstavljaju i “natječu” pjesnici iz sedam zemalja – Austrije, BiH, Mađarske, Italije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Pobjednicu u Hrvatskoj odabrao je žiri u sastavu Darija Žilić, Marko Pogačar i Davor Šalat, ocijenivši njenu pjesmu “Puževi na kiselo” najboljom.
Mirjana Mrkela dobitnica je nagrade Grigor Vitez za roman “Dragi Olivere” koji se sastoji od 90 pisama upućenih liku Charlesa Dickensa Oliveru Twistu.
Ove godine održat će se četiri turnira, prvi je 26. listopada u Sarajevu. Slijede 14. studenoga u Zalaegerszegu, pa 30. studenoga u Košicama u okviru programa Europske prijestolnice kulture 2013. a završnica je u Mariboru, gdje će se dodijeliti nagrada Vitez poezije, uz kip ruže i 1000 eura. Ovogodišnji pobjednici po državama su Senka Marić Šarić (BiH), Marco Bellini (Italija), Zsolt Szalai (Mađarska), Ivona Pekárková (Slovačka) i Lucija Mlinarič (Slovenija) dok će Austrija svog predstavnika odabrati naknadno.