Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na Kantridi i remi ravan pobjedi

16.10.2013. 22:00
Na Kantridi i remi ravan pobjedi


Rijeka je jača i kvalitetnija, ali usuđujemo se prognozirati da bi Zadar uz pravu momčadsku igru i nadahnuće jednog ili dvojice pojedinaca mogao, u najmanju ruku, Kvarner napustiti neporažen


Nakon dvotjedne stanke zbog nastupa “kockastih” u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, pred hrvatskim prvoligašima je novo, 13. kolo. Zadar će u subotu pod stijenama Kantride tražiti pozitivan rezultat protiv momčadi Matjaža Keka. Uopće ne treba dvojiti tko je favorit u toj utakmici, uostalom, rezultati i položaj na ljestvici ova dva kluba sugeriraju da bijeli s Kantride, barem na papiru, imaju određenu prednost. To naravno ne znači da momčad Ferde Milina na Kantridu putuje s izvješenom bijelom zastavom. Dapače, niti je to stil Ferde Milina, niti njegove momčadi. I sigurni smo da će dati sve od sebe za pozitivan rezultat.
Rijeka je favorit u ovoj utakmici. Momčad s Kantride je trenutačno na 3. mjestu (23 boda) s četiri boda zaostatka za vodećim Dinamom, a Hajduk im bježi jedan bod. Zadar je na 7. mjestu s 12 bodova, znači 11 bodova manje od subotnjeg suparnika. Ove sezone Zadar i Rijeka su se “sudarili” u 4. kolu na Stanovima. Gosti su u toj utakmici uzeli puni plijen, zgodicima Leškovića i Benka došli su do vrijedna tri boda. Ivančić je svojim golom uspio samo ublažiti ovaj poraz. Jesu li Zadrani spremni za sportsku osvetu vidjet ćemo u subotu nešto prije 17 sati kada će sudac Dalibor Mlakar označiti kraj ove utakmice. Momčad sa Stanova je prilično izmijenjena u odnosu na taj prvi dvoboj. U međuvremenu su momčad Ferde Milina pojačali Matković, Hrgović, Oršulić, Neretljak i Tadić. Potonji dvojac je upravo s Kantride posuđen na Stanove. Zadrani su pokazali i protiv Dinama i protiv Hajduka da se mogu nositi s najjačim momčadima hrvatskog prvenstva. Za očekivati je da će na Kantridi stvoriti bedem pred svojim vratima, a onda kontrama pokušati domaćinima zagorčati život. Ako bi se uzdali u noviju povijest Zadra na Kantridi, nisu bez šansi. Ali, svima je jasno da tradicija ne igra, već momčadi na zelenom travnjaku. Rijeka je jača i kvalitetnija, ali usuđujemo se prognozirati da bi Zadar uz pravu momčadsku igru i nadahnuće jednog ili dvojice pojedinaca mogao, u najmanju ruku, Kvarner napustiti neporažen. A bod na Kantridi, činjenica je, bio bi ravan pobjedi.