Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Poslije kišobrana sunčane naočale

16.10.2013. 22:00
Poslije kišobrana sunčane naočale


Tijekom listopada bit će red kiše, red sunca, no temperatura zraka nam je još uvijek dosta visoka, pa barem još ne moramo trošiti za grijanje.
Jučer u 11 sati u Zadru je temperatura zraka bila ugodnih 17 stupnjeva Celzijevih, a relativna vlažnost iznosila je 89 posto. Puhao je sjeverozapadnjak brzine tek pet metara u sekundi, a tlak zraka iznosio je 1005,8 hektopaskala.
Jutro u Zadru, kako se vidi i po našim fotografijama, bilo je kišno, a kiša nije prestala lijevati posljednjih nekoliko dana. Zadrani već uvelike grintaju zbog vremenskih neprilika, no sljedećih nekoliko dana, kako su nam rekli naši meteorolozi, mogu biti mirni što se tiče kiše.
Anđelko Vidović iz Meteorološke stanice na Puntamici kaže kako je u Zadru u 24 sata palo 13,5 litara po metru četvornom, što nije ništa neobično za ovo doba godine. Naime, sva ona kiša koja nije pala ovog ljeta, pada sada. Pretprošle noći grmljavinsko nevrijeme najjače je bilo u Pagu i u podvelebitskom kraju. Tako je u Pagu palo čak 88 litara po metru četvornom, a u Karlobagu 58 litara.
Kroz mjesec listopad bit će red kiše, red sunca, no temperatura zraka nam je još uvijek dosta visoka, pa barem još ne moramo trošiti za grijanje.
Gumene čizme, kišobran i sunčane naočale – to su rekviziti koje je najbolje svaki dan nositi, pa onda izvadimo što ustreba.