Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Privatni parking usred Poluotoka

16.10.2013. 22:00
Privatni parking usred Poluotoka


Za pet je parcela vlasnica, koja sada živi u Češkoj, uspjela ishoditi povrat nacionalizirane imovine. A budući da se radi o razdvojenim parcelama koje se ne mogu objediniti odlučila je sve to prodati – određena je cijena od približno 14 tisuća eura, odnosno 106 tisuća kuna


Teren iza zgrade u kojoj je Stambeno gospodarstvo Tanker, u Ulici Grgura Mrganića, stanari okolnih zgrada godinama koriste za svoje parkiralište, računajući da je to neuređena gradska površina. Riječ je, za one koji ne znaju baš sve nazive ulica u Zadru, o onoj šljunkovitoj površini iza stupa srama u neposrednoj blizini Foruma. Tamo gdje je proteklo ljeto izbio mali incident kad je dio stanara počeo ograđivati “svoj prostor” za parking, a komunalni redari su to ubrzo uklonili.
No sad će na dijelu tog terena izgleda biti uređen baš pravi privatni parking.
Naime, preko jedne zadarske agencije za promet nekretnina oglašena je prodaja pet razdvojenih parcela, veličine od 14 do 66 četvorna metra, odnosno ukupno 183 četvornih metara na toj poljani. Cijeli taj prostor je inače rascjepkan na više od deset parcela koje su godinama imale status društvenog vlasništva. No za ovih pet je vlasnica, koja sada živi u Češkoj, uspjela ishoditi povrat nacionalizirane imovine. U agenciji smo saznali da je to bila imovina pradjeda, a vlasnica je odlučila sada taj teren prodati. U zemljišnim je knjigama sve to uvedeno kao neizgrađeno građevinsko zemljište, po Prostornom planu uređenja Grada Zadra riječ je o izgrađenom dijelu građevinskog područja s tim da za ovaj dio još ne postoji provedbeni plan. A budući da se radi o razdvojenim parcelama koje se ne mogu objediniti vlasnica je odlučila sve to prodati – određena je cijena od približno 14 tisuća eura, odnosno 106 tisuća kuna.