Natječaj za potpore za pokretanje poslovanja do kraja prosinca

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
PIXSELL
Sredstva su namijenjena mladim poljoprivrednicima od 18 do 40 godina

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) svakodnevno prima veliki broj upita u vezi natječaja za Podmjeru 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima". Nino Sorić iz AGRRA-e kaže kako savjetodavno i konzultantski pomažu zainteresanima za sudjelovanje na ovom natječaju i pomažu im u prijavama.

- Kako je bilo i najavljeno od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 29. rujna 2015. godine objavljen je Natječaj za provedbu Podmjere 6.1. "Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Sredstva iz proračuna EU i državnog proračuna RH

Podmjera je namijenjena mladim poljoprivrednicima, osobama starijim od 18 i mlađim od 40 godina koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelji, odnosno u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu registrirani su kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva za koje se traži potpora, pojašnjava Sorić.

Korisnik ne smije biti registriran kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva duže od osamnaest mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu i treba biti upisan u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva. Ukoliko korisnik nije nositelj poljoprivrednog gospodarstva u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu, dužan je uz zahtjev za potporu priložiti pisani dokaz (ugovor ili drugi pravovaljani dokument) u kojemu su navedeni način, uvjeti i rok preuzimanja poljoprivrednog gospodarstva između trenutnog nositelja poljoprivrednog gospodarstva i korisnika. Poljoprivredno gospodarstvo mora biti upisano u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 8.000 eura do 50.000 eura.

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje sa 85% udjela, a Republika Hrvatska s 15% udjela. Visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Isplata se vrši u tri rate u razdoblju od najviše tri godine.

Zahtjev popuniti preko AGRONET-a

Zahtjev za potporu korisnik podnosi u elektroničkom obliku putem AGRONET-a. Detaljne upute za podnošenje Zahtjeva za potporu nalaze se u Pravilniku o provedbi ove podmjere, a postupak podnošenja putem AGRONET-a pojašnjen je u Vodiču za korisnike potpora iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj podmjera 6.1 »Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, koji je dostupan na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja (www.apprrr.hr).

Pri podnošenju Zahtjeva za potporu korisnici su obavezni učitati u AGRONET dokumentaciju propisanu Prilogom II. natječaja koja je njegov sastavni dio.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 5. listopada 2015. do 23. prosinca 2015.

Rok za podnošenje potvrde o podnošenju Zahtjeva za potporu iz natječaja počinje teći od 5. listopada 2015. i traje do 23. prosinca 2015. Rok u kojem potencijalni korisnici mogu postaviti pitanja vezana uz natječaj je od 30. listopada do 27. studenoga 2015. Pitanja se postavljaju elektroničkim putem na sljedeće adrese: info@apprrr.hr i eafrd@mps.hr.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno