Više od 40 članova usvojilo statut i izabralo vodstvo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Udruga zasad ima uvjerljivo više mušnih, nego ženskih članova

Udruga umirovljenika protekli je tjedan osnovana u mjestu Ždrelac na otoku Pašmanu. Osnivačka skupština održana je 15. listopada, a nazočilo je više od 40 umirovljenika iz ovog otočnog mjesta. Matica umirovljenika Zadarske županije koordinirala je pripreme za osnivačku skupštinu, kojoj su bili prisutni predsjednik Matice umirovljenika Zadarske zupanije, Milivoj Dujela i Duško Vuković, kao i predsjednik odbora za zdravstvo Zadarske zupanije i član Udruge umirovljenika Ždrelac, Branislav Jelenić.

Na osnivačkoj je skupštini usvojen predloženi statut Udruge i izabrano vodstvo. Za predsjednika je izabran Srećko Miletić, dopredsjednik je Krešo Kramarić, tajnica Dunja Katičić, a član skupštine Josip Bubičić.

Zanimljivo je istaknuti kako novoosnovana udruga ima svoju sekciju folklora koja već djeluje u prezentiranju otočkog folklornog kulturnog nasljeđa.

- Organizacija snaga umirovljenika kroz udruge i njihovu krovnu asocijaciju Maticu umirovljenika okuplja gotovo šest tisuća članova, rečeno je na osnivačkoj skupštini.

Iznesen je i podatak kako u Zadarskoj županiji ima oko 50 tisuća umirovljenika, te je cilj Matice da ih pokuša, barem veći dio njih okupiti kroz udruge.

Upravo su na razini Matice, u programu značajni projekti koji će u svojoj konačnici znatno olakšati život i položaj umirovljenika.

Izraženo je zadovoljstvo suradnjom i potporama Grada Zadra i Zadarske županije udrugama umirovljenika i umirovljenicima pojedinačno kroz brojne programe koje su financirali.

- Umirovljenici su kroz udruge uvijek spremni podržati programe i mjere koje štite njihov standard i poboljšavaju većinom materijalno nedovoljno dobar status ove skupine. Stoga svaka najava budućeg povećanja mirovina kod te populacije izazva osjećaj odobravanja i podrške, rečeno je na skupštini. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno