"Cvit za Cvitu" ujedinio u dobroti brojne Posedarce

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Inicijativom i u organizaciji Osnovne škole Braća Ribar, u Posedarju je u subotu održana humanitarna akcija "Cvit za Cvitu" namijenjena za pomoć u liječenju 10-godišnje djevojčice Cvite Marije Klanac, učenice posedarske škole.

Umjesto da je u školi sa svojim školskim prijateljima maloj posedarskoj junakinji je zbog Arnold-Chiari malformacije u Zagrebu izvršen kirurški zahvat na mozgu. Hrabra djevojčica Cvita sada je na kućnom oporavku. Potrebna joj je redovita kontrola, treba joj pomoć i podrška.

- Dirnuti smo i zahvalni na svemu što su svi dragi ljudi od srca stali uz nas, naši prijatelji, rodbina, naše Posedarje i ja znam da ćemo mi pobijediti bolest, poručila je Anamarija Klanac, majka djevojčice Cvite i još troje maloljetne djece.

A na posedarskoj rivi brojni humanitarni štandovi s kolačima, pićima, radovima učenika, suvenirima, proizvodima udruga, obrtnika, OPG-ova.

- Sve bez istaknute cijene, donirao je koliko je tko mogao. Hvala im lijepa. Cvita se hrabro bori za ozdravljenje i ova manifestacija je najmanje što možemo napraviti za nju, rekla je učiteljica Radojka Knežević, Cvitina razrednica.

U akciju se uključilo 276 učenika posedarske škole, 39 učitelja, tri asistentice u nastavi, 13 djelatnika škole i roditelji, ali i Općina Posedarje, Turistička zajednica, udruga Posedaje moje, dječji vrtić Cvrčak, obrtnici, OPG-ovi i drugi.

- Kao i u prethodnim humanitarnim akcijama i hrabra djevojčica Cvita je ujedinila Posedarce, pokazali su svoje veliko srce, donirali novac i učinili akciju uspješnom. Vjerujem u dobro i da se dobro dobrim vraća, zaključio je posedarski načelnik Ivica Zurak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno