Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pionirima Zadra drugo mjesto

17.10.2018. 14:00
Pionirima Zadra drugo mjesto


Pioniri Nogometnog kluba Zadar osvojili su drugo mjesto na jakom međunarodnom turniru Mali Zmaj, koji je proteklog vikenda održan u Makarskoj. Pod vodstvom trenera Damira Pankasza, "plavi" su odigrali odličan turnir i došli do finala, gdje su poraženi od Osijeka s minimalnih 0:1. Zadrani su u skupini osvojili prvo mjesto s osam bodova u četiri utakmice te gol razlikom 10:0. Prvo su odigrali neriješeno sa splitskim Hajdukom 0:0, potom su svladali talijanski Roseto sa 6:0 pa su opet remizirali 0:0 sa Željezničarem, da bi u posljednjem kolu s 4:0 pobijedili Međugorje. Sjajan niz bez primljenog pogotka nastavljen je u osmini finala protiv Bigeste iz Ljubuškog 1:0, zatim u četvrtfinalu protiv Lučkog također 1:0, a polufinalni dvoboj sa Splitom završio je bez pogodaka. Pristupilo se tada izvođenju penala, u čemu su igrači sa Stanova bili uspješniji sa 4:3 te izborili plasman u finale. Tek u završnoj utakmici zadarski vratar morao je prvi put po loptu u mrežu. Osječani su poveli 1:0 i uspjeli sačuvati taj rezultat do kraja te zasluženo osvojiti titulu pobjednika. Premda, s obzirom na prikazanu igru, ne bi bilo nezasluženo ni da je trofej otišao put Zadra.
– Čestitke svim našim igračima na prikazanoj igri i zalaganju te fer i sportskom ponašanju kako na terenu tako i van njega, a domaćinima na odličnoj organizaciji turnira – izjavio je trener Pankasz.
Na turniru su nastupili i tići, koji su natjecanje završili na trećem mjestu u skupini. Momci Igora Škorputa su s 2:0 poraženi od Omladinca i Triglava, dok su u posljednjem nastupu pobijedili Uraniju s 10:0, no to nije bilo dovoljno za prolaz u osminu finala.
Deseti turnir Mali zmaj okupio je 42 kluba sa 77 momčadi, a igrali se na terenima u Makarskoj, Tučepima i Baškoj Vodi.
Sastavi Zadra
Pioniri Roko Nekić, Petar Prekpalaj, Petar Vicković, Marko Zebić, Matej Crnjak, Rikardo Mršić, Bepo Sudinja, Emanuel Kelava, Donat Senkić, Mateo Bačić, Roko Šare, Roko Gospić, Karlo Mijolović, Niko Miočić, Matej Dimitrović, Borna Jurjević, Toni Šoša, Benjamin Zimaj. Trener: Damir Pankasz.
Tići Luka Miočić, Šime Tršić, Tomislav Pavić, Ivano Terkeš, Frane Mrkić, Duje Vujaković, Niko Čandić, Ante Djak, Stipe Gusar, Niko Predovan, Marko Zubčić, Lovre Uglešić, Herolind Memqaj. Trener: Igor Škorput.
Abeceda sporta i Arbanasi zaustavljeni u četvrtfinalu
U Makarskoj su nastupili i pioniri Abecede sporta koji su zaustavljeni u četvrtfinalu. Momčad koju je vodio Božidar Miletić u skupini je pobijedila Adriatic s 2:0, a potom je istim rezultatom izgubila od slovenskog Triglava. U odlučujućoj utakmici za drugo mjesto i plasman u četvrtfinale Abeceda sporta je odigrala 1:1 protiv Rudara iz Kaknja (BiH). U osmini finala Zadrani su s 1:0 pobijedili Željezničar nakon čega su "zeleni" zaustavljeni u četvrtfinalu. S 2:0 bolji je bio Osijek.
Do četvrtfinala su stigli i tići Arbanasa. U skupini su "crveni-crni" imali dvije pobjede (Talent A 6:0, Vojvodina 1:0) i jedan remi (Kustošija B 1:1) te su kao prvoplasirani prošli među 16 najboljih. U osmini finala Arbanasi su s 1:0 pobijedili Mladost iz Doboja nakon čega su s 3:0 u četvrtfinalu izgubili od Dinama.