Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadrani (ne)zaustavljivo grabe prema vrhu

17.10.2018. 12:01


Momčad sa Stanova jednostavno ne želi zaustaviti svoj pobjednički niz. Ili, možemo kazati i pozitivni. Pobjednički ako gledamo iz kuta da su slavili u četiri posljednje domaće utakmice. Pozitivni, ako u obzir uzmemo činjenicu da šest utakmica (računajući Kup i sedam) ne znaju za poraz. Kako god okrenemo Zadar u ovome trenutku nezaustavljivo grabi prema vrhu drugoligaške ljestvice. Trenutačno se nalaze na 4. mjestu sa samo bodom zaostatka iza trojca Šibenik, Osijek II i Varaždin. Kada vratimo film unatrag na početak sezone i dva startna poraza, ova situacija djeluje pomalo nestvarno. Ali, tako sigurno ne misle na Stanovima, oni su otpočetka govorili da će ova momčad rasti i da su pozitivni rezultati samo pitanje vremena. Tu tezu su i dokazali i zato zaslužuju sve čestitke. Uz uvijek poželjnu napomenu da se sada nikako ne smiju opustiti, već naprotiv nastaviti ovaj pozitivni niz.
U svakom slučaju, nakon Hajduka II na Stanovima je pala i Kustošija. Ne, nije to bilo lagana utakmica kako bi možda pomislio onaj kome je serviran samo rezultat. Ali, znali su Zadrani da momčad koja je pobijedila Varaždin i Dinamo II nikako ne može biti lagan zalogaj. Bili dovoljno strpljivi i oprezni, ali i ubojiti kada je bilo najpšotrebnije te su na taj način uspjeli doći do tri boda u ovom dvoboju. I sačuvati svoju mrežu netaknutom. Iako je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, u nastavku je momčad Krešimira Sunare ubacila u brzinu više i pogotcima Blaževića i Majića došla do željenog cilja. Cijela momčad je odigrala kvalitetno i ako ovako nastave mogli bi biti pozitivno iznenađenje prvog dijela, a nadajmo se uopće i cijele ove sezone. Nadajmo se, jer kraj je ipak daleko.
U 8. kolu bilo je i nekoliko iznenađujućih rezultata. Derbi je igran u Gradskom vrtu gdje su Osječani uvjerljivo slavili protiv, do tada, vodećeg Varaždina. Špoljarić, Pilj i Šutalo položili su momčad iz baroknog grada na pleća i skinuli ih s trona, a Osijek II gurnuli na 2. mjesto ljestvice Druge HNL. S naglaskom da je ovo drugi uzastopni poraz Varaždina što sigurno nije ugodno za momčad koja ima aspiracije prema Prvoj HNL. I Solin je u ovome kolu ugodno iznenadio, na svom su travnjaku odigrali 1:1 s Dinamom II. Poveli su domaćini golom Bauka u 61. minuti, ali u 86. je izjednačio Kim. Šibenik je bio vrlo uvjerljiv na svom Šubićevcu protiv Lučkom. Golovima Maleša i s dva Princa došli su do troboda koji ih je vinuo na lidersku poziciju na ljestvici. Hajduk II je gorak okus poraza na Stanovima isprao u Čakovcu. Slavila je druga momčad splitskih bilih rezultatom 1:4 čime je pobjeda Zadra nad njima u prošlome kolu dobila dodatno na težini. Jedno od iznenađenja je i rezultat iz Sigeta gdje je Dugopolje protiv Hrvatskog dragovoljca slavilo rezultatom 1:2. Poveli su Dugopoljci već u 2. minuti pogotkom Primorca, da bi u 26. prednost podebljao Prelčec. Dragovoljci su poraz uspjeli ublažiti pogotkom Havojića u 56. minuti. I Sesvete su bile uspješne u 8. kolu, na svom su travnjaku golom Ćosića u drugoj minuti sudačke nadoknade došle do vrijednog troboda.
Situacija na ljestvici sada je sljedeća. Šibenik predvodi skupinu od tri momčadi koje na vrhu ljestvice imaju 15 bodova. To su uz njih Osijek II i Varaždin. Tik do vodećih na 4. mjestu je Zadar sa 14 osvojenih bodova. Dinamo II na 5. mjestu ima bod manje, a po 11 su sakupili Sesvete i Međimurje. Hajduk II i Kustošija za sada su na svoj konto pospremili po 10 bodova, a Dugopolje, Hrvatski dragovoljac i Lučko po 9. Trinaestu, pretposljednju poziciju drži Solin sa osam bodova, a fenjer je preuzeo BSK s bodom manje.
U sljedećem 9. kolu momčad sa Stanova očekuje možda i najteže gostovanje u dosadašnjem dijelu sezone. Zadranima valja put Varaždina gdje ih očekuje istoimeni domaćin. Kako smo već naveli Varaždinci su nakon tri poraza u posljednja četiri kola u popriličnoj nervozi i pod hitno im treba pobjeda. To bi mogla biti prilika za Zadrane koji su suprotno tome poprilično rasterećeni nakon ovog pobjedničkog niza. Krešimir Sunara ima momčad koja itekako može naštetiti Varaždinu iz kontri i polukontri i nadajmo se da će im to poći za nogom. Nakon dva gostujuća poraza, i dva remija na strani, nema boljeg trenutka za pobjedu izvan Stanova.
U 9. kolu očekuje nas još niz zanimljivih dvoboja. Vodeći Šibenik će na noge probuđenom Dugopolju. Među jače dvoboje svakako spada i onaj između Dinama II i Osijeka II. Hajduk II će na svom travnjaku ugostiti Hrvatski dragovoljac, dok će se Kustošija i Međimurje u međusobnom ogledu morati vaditi za poraze u prethodnom kolu. Lučko dočekuje Sesvete, a BSK Solin.