Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Predsjednica obišla gradilište Osnovne škole Novi Bokanjac

17.10.2019. 18:21


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je obišla gradilište Osnovne škole Novi Bokanjac. Dočekali su ju brojni gradski i županijski dužnosnici, vodeći ljudi nekolicine političkih stranaka, crkveni predstavnici kao i manji broj mještana Novog Bokanjca, uključujući i dvadesetak mališana s kojima se i nekoliko puta slikala. O školi, čija će izgradnja doći oko 50 milijuna kuna, a koju će u omjeru 50:50 posto financirati Grad Zadar i Zadarska nadbiskupija i koja bi trebala početi s radom iduće školske godine prvu su ženu u državi informirali zadarski dogradonačelnik Ante Babić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap te pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić.
Prvi je govorio Babić, predstavivši joj kratko projekt, nakon njega Kasap koji je detaljnije informirao Grabar Kitarović o budućoj školi te, između ostalog, naglasio kako je Novi Bokanjac puno stradao za vrijeme poplave prije dvije godine pa je nova škola jako razveselila njegove stanovnike. Kasap je rekao i to kako je na projektu radio mladi tim inženjera.
Pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić je, pak, istakao kako će nova škola umnogome rasteretiti rad u Osnovnoj školi Šimuna Kožićića Benje koja trenutno ima 1106 učenika i radi se u tri smjene te područnu Osnovnu školu Bokanjac u kojoj se također radi u tri smjene i koja broji 140 učenika. Nekić je predsjednicu informirao i o projektima koje njegov ured, zapravo Grad Zadar realizira za učenike poput besplatnih udžbenika, pomoćnika u nastavi i učenja drugog stranog jezika već od prvog osnovne.
Grabar Kitarović nije dala službenu izjavu, a susret je zaključen uručivanjem boce maslinovog ulja koje je predsjednici dala jedna žena.