SLUČAJ SILOVANJE Petorica osumnjičenih za silovanje od večeras u istražnom zatvoru!

Slika korisnika mkvanja
Izvanraspravno vijeće izmjenilo raniju odluku
Zbog odluke istražnog suca da se osumnjičeni brane sa slobode izbilo je veliko nezadovoljstvo u javnosti, a svakodnevno su se sa svojim stavovima oglašavali pojedinci, udruge, političke stranke, institucije i ini, a održano je i nekoliko mirnih prosvjeda
Dino STANIN/PIXSELL
Privoðenje petorice osumnjičenika za silovanje maloljetnice

Policijski službenici PU zadarske postupili su temeljem naloga Županijskog suda u Zadru izdanog 17. listopada 2019. te su tijekom večeri u Zatvor u Zadru predali sve osobe na koje se nalog odnosio, izvjestila je glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin, večeras oko 20 sati.

Par sati ranije Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru odredilo je istražni zatvor petorici osumnjičenih za višestruko grupno silovanje maloljetnice iz okolice Zadra, a glasnogovornik zadarskog Županijskog suda medije je obavijestio da je odluka donesena, no nije naveo i njezin sadržaj.

- Nakon zaprimanja žalbi stranaka, izvanraspravno vijeće donijelo je odluku u toj pravnoj stvari vezano za istražni zatvor. Odluka je napisana i otpremljena strankama, priopćio je sudac Visković.

Na odluku istražnog suca u utorak ujutro se žalilo i Županijsko državno odvjetništvo, a potom i svi osumnjičenici putem svojih odvjetnika tražeći ukidanje izrečenih mjera zabrane približavanja i kontaktiranja maloljetnice te obaveznog javljanja policiji dva puta tjedno.

Zbog odluke istražnog suca da se osumnjičeni brane sa slobode izbilo je veliko nezadovoljstvo u javnosti, a svakodnevno su se sa svojim stavovima oglašavali pojedinci, udruge, političke stranke, institucije i ini. Održano je i nekoliko mirnih prosvjeda a općenito nezadovoljstvo radom hrvatskih sudova rezultiralo je najavom prosvjeda u petak s početkom u 12 sati pred zadarskim Županijskim sudom gdje su u srijedu navečer djevojke iz udruge studenata socijologije Antifjaka organizirale performans te odjevene u crno pokopale zadarsko pravosuđe, a žrtvi poručile da nije sama, niti kriva. Nezadovoljstvo radom sudova, a posebice u zaštiti žena kad se radi o nasilju i seksualnim deliktima naišlo je na istomišljenike i u drugim hrvatskim gradovima gdje su također najavljeni prosvjedi s istim ciljem - da se nešto promijeni i da konačno profunkcionira pravna država. Tako bi se do subote trebali održati prosvjedi u Splitu, Rijeci, Zagrebu, Osijeku i još nekim gradovima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Izuse!