Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

HT PREMIJER LIGA Runjić: U dobrom smo ritmu, tako bi htjeli i nastaviti

17.10.2020. 08:57


Malo tko je očekivao da će nakon pet odigranih kola u HT Premijer ligi Sonik-Puntamika dijeliti vrh s omjerom 4:1. A koliko dobro Puntamičani igraju, dovoljno govori i činjenica da nakon pet odigranih kola u kojima je momčad Sonik Puntamike odigrala tri gostujuće utakmice i imala jedan ogled s ABA-ligašem zadarski premijerligaš se s omjerom pobjeda i poraza 4-1, zajedno sa Zadrom i Cibonom, nalazi na vrhu poretka elitnog razreda hrvatske košarke. Tu je i Gorica s omjerom 3-1 i utakmicom manje zbog zaraze u svlačionici.
– Od prvog dana otkada sam došao osjetio sam jednu dobru vibru i atmosferu. To se sada i vidi po rezultatima. Sve zasluge za ovakvo otvaranje sezone idu igračima, skromno poručuje strateg Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.
Prvenstvo je dugo, valja odigrati još 28 utakmica i doigravanje, a prva od njih na rasporedu je već u subotu 17. listopada kada Puntamičani gostuju kod Zaboka.
– Zabok je značajno kvalitetnija momčad nego je bio početkom sezone. Pojačali su se Petrom Marićem i Damirom Markotom, igraju jako dobro, posebice doma. Utakmica je to koja od nas zahtjeva jednaku energiju kao i ona koju smo u srijedu odigrali protiv Splita. Očekujem kvalitetnu utakmicu i da ponovno damo svoj maksimum. Bit će zanimljivo vidjeti kako ćemo reagirati nakon odličnog izdanja protiv Splita, zaključio je Vlašić.
Ponajbolji igrač Sonik Puntamike ove sezone Lovre Runjić očekuje tešku utakmicu.
– U Zaboku nikad nije bilo lako igrati. Uz sve to imali smo utakmicu sa Splitom u srijedu i tu smo se dosta istrošili. Unatoč tome, izgovora nema, u dobro smo ritmu i tako bi htjeli nastaviti i dalje – ističe Runjić.
A Puntamičani su sezonu otvorili demoliranjem Škrljeva u Rijeci. Tada je u rosteru bio i odlični centar Josip Jukić i nekako se činilo da je zadarski sastav, osim kvalitete koju ima, iskoristio i katastrofalnu predstavu ionako ne dojmljivog Škrljeva. Odmah nakon toga Sonik je doživio težak poraz protiv Šibenke na Baldekinu. A onda kreće pravi dokaz vrijednosti. Prvo je pala Hermes Analitica u Jazinama. Iako su Zagrepčani u dobrom dijelu utakmice parirali, samo je bilo pitanje trenutka kada će Puntamičani prelomiti dvoboj. To se i dogodilo. Nakon toga u neizvjesnoj završnici Sonik je slavio u Zagrebu kod Dubrave Furnir i dokazao da ima i kvalitetu, ali i karakter. A ako je protiv Dubrave bila neizvjesna završnica, onda onu protiv ABA-ligaša Splita možemo nazvati infarktnom. U konačnici je i tu pobjedu odnijela Sonik-Puntamika, koja je tako ostala na samom vrhu ljestvice. Današnji protivnik je itekako opasan, ali i zadarski košarkaši su također kvalitetni i opasni i za vjerovati je da Sonik može pošteno "zakomplicirati" život Zaboku.