Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

TAJLANDSKI BOKS Zadar će ponovno ugostiti veliko borilačko natjecanje

17.10.2020. 09:56


Još jedno veliko natjecanje ugostit će ŠC Višnjik. Iduće subote u dvorani 3 održat će se Prvenstvo Hrvatske u tajlandskom boksu, izuzetno atraktivnom sportu kojeg bi, vjerojatno od Pariza 2024., trebali gledati i na Olimpijskim igrama. Uz Hrvatski savez tajlandskog boksa, organizator ove priredbe je i Klub Tajlandskog boksa Sv. Zoilo, relativno mlad klub, ali i jedni predstavnik ovog sporta na prostoru Zadarske županije.
– Radi se u sportu koji je drevna i plemenita vještina, a odnedavno je punopravna najviše rangirana sportska grana koja je uvrštena na najvišu sportsku razinu te je postao olimpijski sport i sada se ponosno nalazi u odabranom društvu kao ponosni član među ostalim elitnim olimpijskim sportovima – stoji u priopćenju organizatora
A klub Tajlandskog boksa Sv. Zoilo ima čast predstavljati Grad Zadar, ali i poučavati mlade uzraste u svim kategorijama toj plemenitoj vještini koja tvori i savršenu udaračku vještinu u stojci koja se dokazala kao nezaobilazna u danas sve popularnijem MMA, kao i kickboxingu. U ovom trenutku još nije poznato hoće li natjecanje se moći organizirati s gledateljima, a u slučaju da se to dogodi, iz kluba ističu da pozivaju sve mlade, ali i potencijalne rekreativce da poprate ovo natjecanje i vide koliko je atraktivan ovaj sport koji promovira pozitivne efekte, zdravlje, druženje i disciplinu. A u posljednje vrijeme hrvatski borci ostvarili su niz međunarodnih uspjeha, među ostalima valja istaknuti Petra Drežnjaka iz KBK Mornar koji je prošle godine osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu do 23. godine u kategoriji +91. Helena Jurišić je na istom natjecanju također postala svjetska prvakinja, a sigurno će iduću subotu, 24. listopada, na Višnjiku se pojaviti mnogi budući prvaci.
– Natjecanje će se održati u kategorijama juniora, mlađih seniora i seniora, a natjecat će se žene i muškarci – objasnio je Tomislav Torić, alfa i omega Sv. Zoila, koji pred sobom ima mnogo posla završnih dana priprema.
– Ovo prvenstvo se trebalo održati prije šest mjeseci, ali tada je odgođeno. Nedavno smo dobili ipak informaciju da je Zadar ponovo u igri i da bi se ovaj puta trebalo održati natjecanje i odmah smo krenuli u pripreme. Tada je predsjednik saveza Mario Franić bio u Viru kod Alana Borbaša i donijeli su okvirni datum za ovo održavanje, a nedavno je taj datum i potvrđen – dodao je Torić.


KONKURENCIJA
Natjecanje će se održati u kategorijama juniora, mlađih seniora i seniora, a natjecat će se žene i muškarci