Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Biograd postaje studentski grad

Autor: Jelica Farkaš

16.11.2008. 23:00
Biograd postaje studentski grad

Foto: Jelica FARKAŠ



Biogradski gradonačelnik Ivan Knez kazao je kako je ovo povijesni trenutak za grad Biograd jer otvaranje ove škole oživljava grad mladošću ali i znači puno za njegov daljnji još kvalitetniji razvoj
U Biogradu na moru na svečan način otvoren je Odjel Visoke škole za poslovanje s pravom javnosti Baltazar Adam Krčelić iz Zaprešića. Svečanom otvaranju nazočili su potpredsjednik Vlade RH Slobodan Uzelac, državna tajnica ministarstva znanosti obrazovanja i sporta Dijana Vican, dekan Visoke škole iz Zaprešića Nikola Skledar, dožupan zadarski Josip Miletić, te uime grada domaćina gradonačelnik Ivan Knez, dogradonačelnici Tonći Šangulin i Marijan Stopfer, kao i voditelj Odjela ove škole u Biogradu, ravnatelj srednje škole u čijem prostoru će djelovati i visoka škola, Božo Došen.
Obraćajući se nazočnim uzvanicima gostima i studentima, Knez je kako je ovo povijesni trenutak za Biograd jer otvaranje ove škole oživljava grad mladošću ali i znači puno za njegov daljnji još kvalitetniji razvoj. – U današnjem društvu znanja, čovjek i njegovo znanje najveći je kotač zamašnjak, kazao je dekan Visoke škole prof. dr. Nikola Sklender, izrazivši pri tom zahvalnost čelnicima grada koji su to prepoznali. – A vi koji ste upisali ovaj studij, steći ćete nakon završetka studija naziv stručni prvostupnik, ali isto tako i mogućnost daljeg školovanja i to po bolonjskom procesu. Pri našoj školi postoje specijalistički diplomski studiji koji traju još dvije godine, a to su studiji projektnog i komunikacijskog menadžmenta. Upravo ovih dana očekujemo od Ministarstva dopusnicu i za financijski menadžment, pa se nadam da će mnogi od vas nastaviti studij, te zaokružiti čitav taj obrazovni ciklus, kazao je Sklendar.
Ovom prilikom dekan Sklendar uručio je zahvalnice za pomoć pri realizaciji ovog projekta u Biogradu i to potpredsjedniku vlade RH Slobodanu Uzelcu, gradonačelniku Ivanu Knezu i dogradonačelniku Tončiju Šangulinu. Upisanim studentima obratio se i prof. dr. Slobodan Uzelac te ih kroz prigodno predavanje pod nazivom “Zašto studirati danas” upoznao s nizom mogućnosti koje su danas dostupne u Hrvatskoj, i to kroz brojne visoke škole, mreže visokih učilišta, veleučilišta i sveučilišta.
– Hrvatska je bez sumnje mala zemlja koja ne može svijetu konkurirati ni energeticima ni vojnom silom i slično, no bez sumnje može pameću, znanjem, kazao je Uzelac.
Početak rada Visoke škole koju će pohađati 47 studenata blagoslovio je biogradski župnik don Zdenko Milić, nakon čega je priređena i prigodna zakuska za sve uzvanike i sudionike ovog svečanog skupa, koju su pripremili učenici strukovnog odjela biogradske srednje škole.