Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Datković: Ovo je bila utakmica prvenstva

Autor: Matej Lordanić

16.11.2008. 23:00
Datković: Ovo je bila utakmica prvenstva

Foto: Vedran SITNICA



Prije utakmice sam u svlačionici rekao da je ovo možda utakmica prvenstva i ako ne pobijedimo da ispadamo iz kruga onih koji se mogu spasiti od ispadanja. Uhvatili smo taj priključak i držimo se – kazao je Datković
Trener nogometaša Zadra Ivica Datković još jednom je na domaćem terenu ostvario pozitivan rezultat. Nakon poraza u Osijeku Zadru je protiv Šibenika nužno trebala pobjeda kako bi uhvatio priključak za momčadima sa začelja ljestvice. Konferencija za novinare poslije utakmice je protekla u mirnom tonu, s čestitkama na obje strane.
– Čestitam Zadru na pobjedi. Možda je moglo biti drugačije, ali kada sve zbrojimo i oduzmemo, Zadar je zasluženo pobijedio. Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro, puno bolje nego drugo. Drugo poluvrijeme je bilo puno dinamike, ali prvo je ipak bilo bolje. Bilo je lijepih akcija i izglednih situacija za gol, ali nažalost nismo ni jedni ni drugi uspjeli poentirati. U drugom dijelu Zadar je za nijansu više imao loptu u nogama i terensku inicijativu. Iz jedne akcije su postigli pogodak, a mi se nismo uspjeli vratiti u igru. Nismo realizirali šanse koje smo imali, pogotovo onaj Milanovićev udarac glavom. Žao mi je što je došao kraj našoj seriji, ali jednom je i to moralo doći. Idemo dalje, glavu gore, u nedjelju imamo zahtjevnu utakmicu protiv Varteksa. Još jednom čestitam Zadru – rekao je trener Šibenika Ivica Kalinić, ne propustivši se osvrnuti na ružne povike s tribina:
– Zasmetali su me užasni povici s tribina. Ne znam zašto, čemu i u ime koga. To nije u redu i netko tome treba stati na kraj. Da ja ne idem u širinu, odgovorniji ljudi bi trebali s njima popričati. Zaista ne znam zašto i zbog čega. Pa to su još djeca takoreći, i umjesto da gaje prijateljstvo i sportski odnos, oni prave animozitet među odraslim ljudima i gradovima – zaključio je Kalinić.
Trener Zadra Ivica Datković ostvario je minimalnu, ali priželjkivanu i vrlo važnu pobjedu.
– Prije svega zahvaljujem na čestitkama. Moram napomenuti da se bilo teško nositi cijeli tjedan s raznoraznim pričama. To me najviše boljelo. Znao sam da moramo pobijediti i odigrali smo dobro prvo poluvrijeme u kojem smo stvorili tri izgledne prilike. Međutim, nismo zabili. U drugo poluvrijeme smo ušli vrlo čvrsto, iako to nije igra koja krasi Zadar i koja će ga krasiti ubuduće. No, pod takvim imperativom je teško igrati i koncentrirati se na utakmicu. Bila je to čvrsta i korektna utakmica, igralo se stvarno muški. Nije bilo grubih prekršaja, igralo se fer i na tome mogu zahvaliti Šibeniku. Mislim da nikakve priče nemaju utemeljenja. S druge strane, zahvaljujem svojim igračima na bespoštednoj borbi. Teško je nositi se s tim i imati imperativ pobjede. Međutim, uspjeli smo, smogli smo snage i postigli taj odlučujući zgoditak koji je donio važna tri boda – rekao je Ivica Datković.
Zadarski strateg i pojasnio zašto je tako važna bila ova utakmica.
– Prije utakmice sam u svlačionici rekao da je ovo možda utakmica prvenstva i ako ne pobijedimo da ispadamo iz kruga onih koji se mogu spasiti od ispadanja. Uhvatili smo taj priključak i držimo se. Nije lagano, i uz to taj imperativ pobjede nije bio izražen kako je trebao biti. Nešto nas je nosilo u krivom smjeru. Sigurno će u budućnosti svaka utakmica biti teška i neizvjesna, ali moramo shvatiti da jedino mi sebe možemo iščupati i krvavim radom pokazati koliko vrijedimo. Možemo svakoga pobijediti, ali isto tako od svakoga možemo izgubiti ako nismo pravi – dodao je Datković.