Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Rončević: Dao Bog da ruke usahnu kretenima koji tuku djecu

Autor: Irena Jurjević

16.11.2008. 23:00
Rončević: Dao Bog da ruke usahnu kretenima koji tuku djecu

Foto: Filip BRALA



ako je i obećao, Hari Rončević je u petak u Arsenalu odradio spektakularan koncert. Do posljednjeg mjesta zauzeti stolovi, gužva u prolazima, pa čak na gornjem šanku – sve to je obilježilo još jedan nastup poznatog splitskog glazbenika.
Iako je u prvom dijelu koncerta Rončević nastojao, u prilog nedavno donesenoj odluci o nepušenju u državnim ustanovama, biti uzor kada su u pitanju cigarete, pa je tako tijekom koncerta radio i takozvane “puš-pauze” naposljetku više nije uspio izdržati pa je jednu zapalio i na pozornici.
Koncert je uglavnom bio ispunjen Harijevim baladama, a moguću monotoniju pjevač je kratio energičnim solažama sa svojim gitaristom. Bilo je tu i engleskih obrada, a Rončević je svoj rad spremno prepustio ocjenama publike:
– Možete mi slobodno zviždati kad to zaslužim, a večeras sam zaslužio bar pet puta, bio je iskren Splićanin.
Ipak, splitski je pjevač kroz svoje pjesme i balade još jednom razveselio brojne generacije Zadrana, koji su tijekom večeri pjevušili njegove hitove poput “Tamo di mi sunce sja” ili pak “Kada jednom ovom zafalim se tilu”. Na repertoaru se našla i svima znana “Aj ća volin te” koju inače izvodi klapa Kampanel, a bilo je tu i kratkih obrada pjevačke legende Mate Miše Kovača poput “Ostala si uvijek ista”. Za vrijeme koncerta splitski pjevač je jednu pjesmu posvetio i svome kolegi Goranu Karanu kojem je prije nekoliko dana brutalno pretučen sin:
– Dao Bog da ruke usahnu kretenima koji tuku djecu, a i bolje da ih se ja ne dohvatim, bio je iskren pjevač.