Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadru nova kuglana, Fučkaru rekord

Autor:

16.11.2008. 23:00
Zadru nova kuglana, Fučkaru rekord

Foto: Filip BRALA



Damir Fučkar potaknut odličnim otvaranjem Bjelovarčanina Košutića, pokazao je sav svoj raskošni arsenal i na kraju podigao publiku na noge srušivši rekord kuglane (i one stare) s porušenim 671 čunjem
Nakon 19 mjeseci izbivanja iz Zadra kuglači Zadra su konačno dočekali pravu domaću utakmicu u novom izdanju stare kuglane koja je oduševila sve prisutne u dvoboju protiv Bjelovara. Zadrani su se pobrinuli izvrsnom predstavom razveseliti bučnu publiku i tako zasjesti ponovno na prvo mjesto ljestvice i najaviti zanimljiv nastavak sezone u kojoj ih čekaju borba za naslov prvaka i nastup u Svjetskom kupu protiv Beograda. Otvaranje je pripalo Branislavu Bogdanoviću koji je uputio prvu kuglu u novoj kuglani te je on i osvojio prvi povijesni bod za Zadar u novom kuglačkom zdanju.
Zanimljiv dvoboj je bio između Luke Ukalovića i bjelovarskog najjačeg aduta Makedonca Kostadina Maneva iz kojeg je Makedonac odnio bod iako je Ukalović srušio više drva (638-637). No, nakon sljedeća dva dvoboja bilo je jasno da bodovi ostaju u Zadru, jer je Primož Pintarić lakoćom svladao Marijana Štefoića, dok je Marko Vidak kao zamjena uspio popraviti loš učinak Duška Milanovića i tako donijeti treći bod Zadru. Nakon toga uslijedila je poslastica cijele utakmice u kojoj je Damir Fučkar potaknut odličnim otvaranjem Bjelovarčanina Košutića pokazao sav svoj raskošni arsenal i na kraju podigao publiku na noge srušivši rekord kuglane(i one stare) s porušenim 671 čunjem.
Momčad Zadra je pokazala da je svojom ujednačenošću i kvalitetom spremna za najveće domete ove sezone te je ova utakmica s Bjelovarom poslužila kao odlična uvertira pred nastup u Svjetskom kupu protiv Beograda u Mocirama sljedećeg tjedna.


IZJAVILI SU


LUKA UKALOVIĆ
– Utakmica koj imala svoju draž, Bjelovarčani su protiv mene postavili njihovog najjačeg igrača Maneva, koji je odlično odigrao i osvojio bod iako sam imao više porušenih čunjeva. Glavno je da smo pobijedili i tako ostali u ravnopravnoj borbi za prvo mjesto. Drago mi je da smo se vratili u Zadar nakon 19 mjeseci i ova kuglana je u usporedbi s onom prošlom isto kao i usporedba autoceste i stare ceste.
BRANISLAV BOGDANOVIĆ
– Hvala na čestitkama kao prvom koji je bacio prvu kuglu i osvojio prvi bod za Zadar u novoj kuglani, ali najbitnije je da smo se konačno vratili u Zadar, jer nam je više bilo stvarno dosta putovanja u Gospić i Split više od godine i pol. Vratili smo se u perfektno uređenu kuglanu koja je glatka i stvarno se dobro osjećamo igrajući na njoj. Utakmica je bila dosta zahtjevna, neugodan Bjelovar je dobro odigrao, ali naša kvaliteta je ipak bila presudna. Mislim da nam je za naslov najveći konkurent Konikom iz Osijeka, ali njih smo dobili u Splitu 8:0 i imamo ukupnu razliku u čunjevima daleko najveću od svih konkurenata tako da smo u prednosti.
IVAN LULIĆ, DIREKTOR ZADRA
– Ovo je ipak neslužbeno otvaranje kuglane koja je svojevrsna adaptacija stare kuglane i tek sljedećeg tjedna na susretu Lige prvaka s Beogradom će biti pravo službeno otvaranje, jer će u međuvremenu stići i službeni certifikat. Nakon 19 mjeseci vratili smo se Zadar i ovo proteklo razdoblje je bilo naporno, popraćeno čestim putovanjima i mislim da smo sada ipak najjači, jer nam se dogodila prava rijetkost da gubimo domaće utakmice dok nismo bili ovih 19 mjeseci u Zadru i smatram da nam malo tko može uzeti bodove iz ove nove kuglane.
PRIMOŽ PINTARIČ
– Ovo je super. Moramo biti zadovoljni jer smo dobili odličnu kuglanu i kad vidim kako smo ujednačeni i kvalitetni u igri mislim kako nas nitko ne može zaustaviti.
MARKO VIDAK
– Eto, kao zamjena uspio sam osvojiti dva seta i donijeti bod Zadru. Zadovoljan sam da kao sedmi igrač mogu ovako odigrati. Prvih naših šest igrača su stvarno ujednačeni i kvalitetni, da ne znaš od kojeg prijeti veća opasnost za protivnika. Nova kuglana se, evo, čekala dugo vrijeme i smatram da je ovo za nas odlična stvar, jer nove kuglane su nam u pravilu uvijek ležale.
DAMIR FUČKAR
– Da nije moj protivnik Košutić krenuo onako odlično i u biti me, kako se kaže, “povukao” ne bi sigurno bilo ništa od rekorda. Ova kuglana za razliku od prošle je drukčije napravljena, lijepo pada i sasvim se ugodno osjećam u njoj.
ŠIME MIJOLOVIĆ, TRENER ZADRA
– Kuglana je nova i kvalitetna što je najbitnije. Dobro je što mojim igračima nije trebalo puno vremena za prilagodbu, što su dokazali izvrsnom predstavom protiv Bjelovara. Vratili smo se u formu nakon jedne male krize i sad smo u zaletu k pravim rezultatima.




 ZADAR – BJELOVAR 6:2 (3770-3636)


ZADAR – BJELOVAR 6-2 (3770-3646)
Bogdanović – Kasumović (3-1) (637-601) Ukalović – Manev (1-3) (638-637), Pintarič – Štefoić (4-0) (634-575) Milanović+ Vidak – Košutić (2-2) (283+308-580), Fučkar – Košutić (3-1) (671-624) Baljak – Galić (1-3) (599-629).


 PRVA LUGA KUGLAČA


Rezultati 8. kola: Zadar – Bjelovar 6-2 (3770-3646), Konikom Osijek – Zaprešić 5-3, Zanatlija – Poštar 4-4 (3432-3410), Novska – Klek 4-4 (3593-3483), Medveščak 1958 – Adrianeon 5-3 (3425-3406), Grmošćica – Kandit Premijer 6-2 (3617-3538).
Zada,Kandit Premijer i Konikom Osijek 12, Novska 11, Poštar 9, Grmoščica i Adrianeon 8, Zanatlija 7, Zaprešić  6, Bjelovar i Medveščak 4, Klek 3.
Parovi sljedećeg kola: Poštar – Zadar, Adrianeon – Konikom Osijek, Kandit Premijer – Medveščak 1958, Klek – Grmoščica, Bjelovar – Novska, Zaprešić – Zanatlija.