Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Hemofarm i Zadar igrat će 26. siječnja

Autor: Roman Morović

16.11.2009. 23:00
Hemofarm i Zadar igrat će 26. siječnja

Foto: Filip BRALA



Zadarski košarkaši u ponedjeljak su se našli u neobičnoj situaciji. Naime, nakon dvodnevnog puta, po dolasku u Vršac, obaviješteni su da je utakmica osmog kola NLB lige, koju su u utorak trebali igrati protiv Hemofarma, odgođena. Razlog tome je trodnevna žalost u Srbiji zbog smrti poglavara Srpske pravoslavne crkve, patrijarha Pavla, koji je preminuo u nedjelju. Prvo logično pitanje bilo je: Kako to da nitko Zadrane nije ranije obavijestio o odgodi utakmice? Naime, momčad je na put krenula u još nedjelju, kada je trenirala i prenoćila u Slavonskom Brodu, a u ponedjeljak u jutarnjim satima krenula je put Vršca, niti ne sluteći da se utakmica neće igrati.
Viša sila
– Mi smo imali najbolju namjeru, ali, nažalost, situacija je bila takva, da se jednostavno nije moglo protiv više sile. U Srbiji su proglašena tri dana žalosti i donesena je odluka o odgodi utakmica. Dogodio se jedan splet nesretnih okolnosti. Bila je nedjelja pa je njihovo ministarstvo zakasnilo s reakcijom, malo je zakasnila i NLB liga, tako da smo mi informaciju o odgodi utakmice dobili kada je momčad već došla u Vršac. Oni su znali da su proglašena tri dana žalosti, ali nitko nije znao da se zaustavljaju sve sportske priredbe – kaže Zdenko Mičić, direktor KK Zadar.
Zbog istog razloga odgođene su još dvije utakmice 8. kola NLB lige, između Partizana i Crvene Zvezde, te FMP-a i Radničkog, koje će se, međutim, odigrati već sutra, dok su se Zadrani ipak odlučili za povratak kući. Tako će imati dovoljno vremena za pripremu subotnje utakmice 9. kola s FMP-om u svojoj dvorani, dok njihov protivnik neće imati praktički niti jedan dan odmora i normalne pripreme za utakmicu.
Priprema za FMP
– Hemofarmu nije odgovarao ovaj četvrtak zato što već u petak igraju u Sarajevu s Bosnom, a ni nama nije odgovaralo da igramo u četvrtak jer bismo u tom slučaju cijeli petak ponovno proveli na putu, a u subotu nas već očekuje domaća utakmica s FMP-om. Stoga smo odlučili da je najbolje da tamo odradimo jedan trening, te da se vratimo u Zadar kako bismo imali dovoljno vremena za pripremu utakmice s FMP-om, odnosno ovog ciklusa od tri domaće utakmice koji je za nas vrlo važan.
Na službenim internet stranicama Hemofarma, u ponedjeljak se pojavila informacija da će se odgođeni susret Hemofarma i Zadra odigrati 26. prosinca, što bi značilo da bi, u tom slučaju, Zadrani Božić proveli na putu, no to se ipak neće dogoditi.
– Nismo se složili s terminom 26. prosinca, koji je apsolutno neprihvatljiv, kao i onaj 2. siječnja. Mislim da je naizglednije da se utakmica odigra u tjednu između 23. i 30. siječnja 2010., dakle između utakmica s Partizanom i Cibonom. Još uvijek čekamo službenu potvrdu, ali vjerujem da ćemo s Hemofarmom igrati 26. siječnja – zaključio je Mičić.
Na kraju, dodajmo još da je NLB liga danas u poslijepodnevnim satima na svojim službenim stranicama objavila da će se ova utakmica definitivno odigrati 26. siječnja.


 SAGADIN: INFORMACIJA JE STIGLA PREKASNO


Danas oko trinaest sati zadarski košarkaši još uvijek su bili u autobusu, na putu za Zadar, a već večeras je trening u dvorani Krešimira Ćosića. Zmago Sagadin, trener, kratko je komentirao novonastalu situaciju.
– Mi smo čuli na vijestima da je patrijarh umro, ali nismo znali da će biti odgođene utakmice. To je viša sila i čim smo dobili informaciju o odgodi utakmice, odlučili smo se za povratak u Zadar. Ipak smo na put krenuli još u nedjelju i nije bilo realno čekati utakmicu do četvrtka, a osim toga, Hemofarm već u petak igra s Bosnom u Sarajevu.
Kada ste dobili informaciju o odgodi?
– U Vršac smo stigli u ponedjeljak oko 15 sati, da bi mi sat vremena kasnije direktor lige Josip Bilić javio da je utakmica odgođena. Da smo tu informaciju dobili u ponedjeljak ujutro, mogli smo se vratiti iz Slavonskog Broda u Zadar, pa barem ne bi putovali do Vršca i natrag. Trebali su nas ranije obavijestiti – za kraj će Sagadin.