Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Početak radova u Malom Ždrelcu 24. studenoga

Autor: Ivana Burica

16.11.2009. 23:00
Početak radova u Malom Ždrelcu 24. studenoga

Foto: Adam VIDAS



Ako novci budu osigurani na vrijeme, mi ćemo od izvođača tražiti da pojača tempo radova i upre sve snage kako bi sve bilo završeno u roku, kazuje Mate Perišić
Radovi na proširenju i produbljenju kanala Mali Ždrelac nastavljaju se 24. studenoga, doznajemo od Mate Perišića, direktora Plovputa.
Datum 24. studenoga odabran je stoga što je taj dan odgovarao svim akterima projekta – nositelju projekta Plovputu, izvođaču radova tvrtki Konstruktor Inženjering te Županijskoj lučkoj upravi.
– Do kraja godine osigurano je 638.000 kuna, koje su s projekta Plivački gaz kraj otoka Cresa preusmjereni na Mali Ždrelac. Za dovršetak projekta prema projektnoj dokumentaciji potrebno je još oko 16 milijuna kuna. Zvali su me iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i pitali koliko novca nedostaje te imam usmeno obećanje da će sredstva biti osigurana proračunom za 2010. godinu, govori Mate Parišić te dodaje da još uvijek postoje šanse da se proširenje Malog Ždrelca završi u zadanom roku – do 31. ožujka 2010. godine.
– Ako novci budu osigurani na vrijeme, mi ćemo od izvođača tražiti da pojača tempo radova i upre sve snage kako bi sve bilo završeno u roku, kazuje Perišić.
Podsjetimo da su radovi na proširenju i produbljenju kanala Mali Ždrelac nakon ljetne stanke trebali biti nastavljeni 15. rujna ili najkasnije 1. listopada. No, do prolongiranja početka radova došlo je stoga što su rebalansom Državnog proračuna novci predviđeni za financiranje radova u Malom Ždrelcu do kraja ove godine, a riječ je oko 1,5 milijuna kuna, bili ukinuti te je datum nastavka radova bio neizvjestan sve dok novci nisu povučeni s drugog projekta, već spomenutog Plivačkog gaza kraj otoka Cresa.