Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Prešli 1600 kilometara – za ništa

Autor: Roman Morović

16.11.2009. 23:00
Prešli 1600 kilometara – za ništa

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarski košarkaši su na put krenuli još u nedjelju, kada su trenirali i prenoćili u Slavonskom Brodu, a jučer su stigli u Vršac gdje ih je dočekala vijest o odgodi utakmice. Sinoć su još odradili jedan trening u dvorani Millennium u Vršcu, nakon kojega su se, ponovno preko Slavonskog Broda, uputili u Zadar.
Tri utakmice osmog kola regionalne NLB lige košarkaša koje su se trebale igrati danas, među kojima i ona Hemofarma i Zadra, odgođene su zbog smrti poglavara Srpske pravoslavne crkve, patrijarha Pavla, koji je preminuo u nedjelju. U Srbiji su proglašena tri dana žalosti, te je većina sportskih manifestacije odgođena za četvrtak. Tako će Partizan i Crvena Zvezda, te FMP i Radnički svoje utakmice 8. kola odigrati prekosutra, dok se košarkaši Zadra danas vraćaju kući, a termin odigravanja njihove utakmice s Hemofarmom odredit će se naknadno.
KK Hemofarm je na svojim službenim internet stranicama objavio vijest da će se utakmica sa Zadrom odigrati 26. prosinca, što ne samo da je čudno zato što je dan nakon Božića, nego je i četiri dana nakon susreta Olimpije i Zadra i Ljubljani, pa bi, u slučaju da je taj termin konačan, Zadrani ponovno izgubili više dana na putovanjima.
Inače, zadarski košarkaši su na put krenuli još u nedjelju, kada su trenirali i prenoćili u Slavonskom Brodu, a jučer su stigli u Vršac gdje ih je dočekala vijest o odgodi utakmice. Sinoć su još odradili jedan trening u dvorani Millennium u Vršcu, nakon kojega su se, ponovno preko Slavonskog Broda, uputili u Zadar. Zanimljivo, još jučer ujutro trener Sagadin i igrači najnormalnije su najavljivali utakmicu, niti ne sluteći ovakav rasplet situacije, da bi po dolasku u Vršac, doživjeli neugodno iznenađenje.
Što o ovoj, pomalo čudnoj situaciji kažu u klubu, do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli doznati, ali je u najmanju ruku čudno to da su Zadrani za ovu odgodu saznali tek jučer u poslijepodnevnim satima, kada su već stigli na odredište. Bilo kako bilo, sada Zadrane očekuju tri uzastopne domaće utakmice (FMP u subotu, zatim Aris u utorak, pa Bosna 28.11.), a prvo iduće putovanje na rasporedu je 1. prosinca u Litvu kod Siauliaia.