Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadar u srcu i oku

Autor: Teuta Babajko Jamičić

16.11.2009. 23:00
Zadar u srcu i oku

Foto: Adam VIDAS



Zbornik “Zadar u srcu i oku”, kako je pojasnila Jurka Šaban, ravnateljica Osnovne škole Stanovi, tiskan je na sto stranica, a sadrži mnoštvo literarnih i likovnih učeničkih radova. Kroz svoje stvaralaštvo učenici od prvog do osmog razreda Osnovne škole Stanovi izražavaju ljubav i ponos prema Zadru, gradu u kojemu žive


U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra zadarska Osnovna škola Stanovi predstavit će svoj zbornik “Zadar u srcu i oku”. Predstavljanje zbornika održat će se sutra u Gradskoj knjižnici Zadar, gdje će istovremeno biti otvorena i izložba učeničkih radova.
Zbornik “Zadar u srcu i oku”, kako je pojasnila Jurka Šaban, ravnateljica Osnovne škole Stanovi, tiskan je na sto stranica, a sadrži mnoštvo literarnih i likovnih učeničkih radova. Kroz svoje stvaralaštvo učenici od prvog do osmog razreda Osnovne škole Stanovi izražavaju ljubav i ponos prema Zadru, gradu u kojemu žive.
– U školi imamo niz izvannastavnih aktivnosti u kojima učenici izražavaju svoju kreativnost kroz različite načine stvaralaštva. Tako je tijekom godina nastalo mnoštvo učeničkih radova koje smo već izlagali, a sada ih i konačno objedinili u zbornik “Zadar u srcu i oku”. Riječ je o radovima posvećenim našem gradu, kroz koje učenici pokazuju kako Zadar u njima živi, ali i da oni žive Zadar, govori ravnateljica Jurka Šaban, dodajući da je zbornik “Zadar u srcu i oku” tiskan u 30 primjeraka, a glavna urednica je Dinka Golem.
Uz izdavanje zbornika “Zadar u srcu i oku”, kojim će u petak Osnovna škola Stanovi doprinijeti obilježavanju Dana grada Zadar, u zadarskoj Gradskoj knjižnici bit će otvorena i izložba učeničkih radova. Kako pojašnjava Šaban, riječ je o radovima koji su kao i sadržaj zbornika, nastali tijekom školskih radionica u sklopu izvannastavnih aktivnosti u Osnovnoj školi Stanovi. Uz likovne i literarne radove bit će izložene i makete koje je izradila tehnička školska grupa.
– U predvorju Gradske knjižnice u petak će biti otvorena izložba učeničkih radova Osnovne škole Stanovi. Uz likovne i literarne radove bit će izložene i makete napravljene u tehničkim radionicama. Učenici su izradili makete zadarskih spomenika kulturne baštine u Zadru, koji će prigodno za Dan grada Zadra bit izloženi u predvorju Gradske knjižnice, kaže Jurka Šaban, dodajući da će na otvorenju izložbe u predvorju Gradske knjižnice bit posluženi plodovi iz školskog vrta, koji je dio projekta “Najljepši školski vrt” u kojemu Osnovna škola Stanovi sudjeluje već dugi niz godina.
Školski vrt Osnovne škole Stanovi u kojemu sada sazrijevaju agrumi: limuni, naranče, mandarine, klementine, grejp i kumkvat, prije nekoliko godina proglašen je najljepšim školskim vrtom u Hrvatskoj. Osim agruma, u školskom vrtu je u tijeku i berba maslina, koje ove godine, nažalost, nisu dobro rodile.
– Za razliku od maslina, agrumi su ove godine jako dobro rodili. Ima svega, limuna, naranča, mandarina, klementina, grejpa i kumkvata. Plodove iz našeg vrta dekorirat ćemo u košarama i ponuditi na otvorenju izložbe u Gradskoj knjižnici Zadar, govori Jurka Šaban, zaključujući da će Osnovna škola Stanovi gradu Zadru na dar ponuditi plodove svojega ekološkog i umjetničkog stvaralaštva.