Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Biogradski Savjet mladih borit će se za veću ulogu mladih u društvu

16.11.2010. 23:00
Biogradski Savjet mladih borit će se za veću ulogu mladih u društvu


U gradskom programu definirana su područja djelovanja za mlade i to kroz obrazovanje i informatizaciju, zapošljavanje i poduzetništvo, socijalnu politiku prema mladima, zdravstvenu zaštitu i reprodukcijsko zdravlje, sudjelovanje mladih u društvu, kulturi te osmišljenom korištenju njihova slobodnog vremena


U prostoru biogradske Gradske vijećnice održana je sjednica Savjeta mladih Gradskog vijeća grada Biograda na Moru, na kojoj je izabrano novo vodstvo. Za predsjednicu izabrana je Martina Števanja, a za njezinu zamjenicu Franka Troskot.
 – Usvojen je i program rada za 2011. godinu koji još mora prihvatiti i biogradsko Gradsko vijeće. Jer Savjet mladih savjetodavno je tijelo Gradskog vijeća Grada Biograda koje se osniva radi uključivanja mladih u javni život Grada, kazala je pri uvodnom izlaganju Nevenka Lukin voditeljica Odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu pri Jedinstvenom upravnom odjelu Grada, te dodala kako djelokrug rada ovog savjeta obuhvaća pitanja položaja i statusa mladih u gradu te bi upravo on trebao biti poveznica između mladih i gradskih tijela.
– Program rada Savjeta mladih obuhvaća niz aktivnosti, a između ostalog i suradnju sa Županijskim savjetom mladih Zadarske županije i drugim savjetodavnim tijelima mladih u RH, koju ćemo nastojati uspostaviti što prije, kazala je novoizabrana predsjednica Martina Števanja, dodajući da će nastojati uspostaviti stalnu suradnju s tijelima Gradske uprave te utjecati na njihov odnos politike prema mladima. – Angažirat ćemo se također i na aktivnostima vezanim uz poboljšanje položaja mladih te kroz organiziranje različitih tribina pridonijeti boljoj informiranosti o svim pitanjima i problemima mladih u gradu. Između ostalog u planu je i izrada web-stranice namijenjene mladima, kazala je Števanja.
Prema pokazateljima mladi u dobi između 15 i 29 godina čine gotovo četvrtinu ukupne populacije grada Biograda. U gradskom programu definirana su područja djelovanja za mlade i to kroz obrazovanje i informatizaciju, zapošljavanje i poduzetništvo, socijalnu politiku prema mladima, zdravstvenu zaštitu i reprodukcijsko zdravlje, sudjelovanje mladih u društvu, kulturi te osmišljenom korištenju njihova slobodnog vremena. A sve su to mogućnosti angažiranog djelovanja novoizabranog Savjeta mladih grada Biograda. Uz predsjednicu Martinu Števanja i zamjenicu Franku Troskot članovi vijeća mladih su još Ivana Mitrović, Antonija Radas, Davor Šarić, Marko Tomić i Marta Erlić.