Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Martine pjeva jazz i latino svjetske glazbene standarde

16.11.2010. 23:00
Martine pjeva jazz i latino svjetske glazbene standarde


Na ovogodišnjoj Noći kazališta (20. studenog) svoj će prvi nastup u HNK Zadar imati i zadarska pjevačica haićanskih korijena Martine Thomas. Egzotična pjevačica pridružit će se točno u ponoć Bošku Petroviću i Black coffee na koncertu “Jazz round midnight” predstavljajući se zadarskoj publici u nešto drukčijem izdanju od dosadašnjeg. Martine neće pjevati vlastite pop pjesme “Bez mira”, “Ti dobro znaš” i “Ako ovo nije ljubav” s kojima upravo ponovno pokreće desetak godina “zamrznutu” glazbenu karijeru, već će otpjevati nekoliko jazz i latino glazbenih evergreena.
– Obožavam jazz i latino glazbu, posebice latino za koju me vežu i obiteljski korijeni tako da mi je veliko zadovoljstvo biti u prilici pridružiti se Bošku, Renatu i ostatku ekipe iz Black Coffee na ovom koncertu, naglašava Martine.
Martine će otpjevati nekoliko pjesama među kojima i čuveni jazz standard Elle Fitzgerald “At last” te brazilsku uspješnicu “Mas Que Nada” koju je najviše proslavio Sergio Mendes sa svojim bendom Brazil 66. Bit će to prilika da zadarska kazališna publika uživa u njenom nevjerojatnom glasu koji upravo kroz jazz, latino i soul glazbu najviše dolazi do izražaja.
Rođena u New Yorku, Martine nema problema s engleskim jezikom, a ni s anglosaksonskom glazbenom kulturom pa svjetski evergreen standardi u njenoj izvedbi zvuče upravo onako kako bi i trebali. U to su se mogli uvjeriti svi posjetitelji caffe galerije Đina gdje je Martine prije nepunih godinu dana održala svoj prvi povratnički koncert, pjevajući u najvećem broju upravo jazz, soul i latino hitove. Snažnog vokala i toplog pristupa publici Martine je tog dana bez bilo kakve zadrške opravdala sva očekivanja prisutne publike, najavivši na najbolji mogući način povratak glazbi kojom se bavila u mlađim danima i koju je preseljenjem iz New Yorka u Zadar na neko vrijeme zapustila.
No ti su dani iza nje, ovoga je ljeta snimila svoj prvi videospot za pjesmu “Bez mira” koju je napisao zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović, okupila bend te počela nastupati. Trenutačno radi na svom drugom videospotu za još jednu Draženovu pjesmu “Nadaj se, nadaj” koji snima, kao i prvu pjesmu, ponovo pod režiserskom palicom Željka Petraša.