Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Otvorenje kazališta u prvoj polovini 2011.?!

16.11.2010. 23:00
Otvorenje kazališta u prvoj polovini 2011.?!


Svakako računamo s time da će SLUK (Susret lutkara i lutkarskih kazališta) čije je održavanje najavljeno za početak lipnja 2011. godine biti upravo u novoj zgradi Kazališta lutaka, rekla je Pavić Tumpa te time prvi put otkrila konačni rok završetka svih radova na preko 30 godina dugom projektu gradnje KLZ-a
Nakon što je ministar financija Ivan Šuker krajem rujna potpisao suglasnost za kreditno zaduženje Kazalištu lutaka Zadar u iznosu od 11 milijuna kuna, jučer je, doznajemo od ravnateljice Kazališta Iris Pavić Tumpe, novac konačno i sjeo na račun KLZ-a.
– Prošli tjedan dobili smo i zadnji potrebni papir – jamstvo županije, a danas su došli i novci. Sad nam preostaje plaćanje izvođača radova na glavnoj sceni i raspisivanje natječaja za ostatak interijera. Dakle, sve osim velike dvorane, rekla je Pavić Tumpa, koja nam nije htjela otkriti procijenjenu vrijednost preostalih radova. Natječaj će, kaže, biti raspisan do kraja godine, a završetak radova može se očekivati u ožujku ili travnju.
– Svakako, računamo s time da će SLUK (Susret lutkara i lutkarskih kazališta) čije je održavanje najavljeno za početak lipnja 2011. godine biti upravo u novoj zgradi Kazališta lutaka, rekla je Pavić Tumpa te time prvi put otkrila konačni rok završetka svih radova na preko 30 godina dugom projektu gradnje KLZ-a. Naime, za razliku od mnogih drugih koji su uvijek ispočetka smjelo najavljivali kraj radova na Kazalištu i, naravno, griješili, Pavić Tumpa dosad je, kad se govorilo o datumu završetka radova, uvijek bila suzdržana. Time njena najava o otvorenju KLZ-a do lipnja dobiva na težini.
Podsjetimo i da je Kazalište lutaka od svojeg osnivača Zadarske županije još u srpnju dobilo suglasnost na kreditno zaduženje te jamstvo za osiguranje dugoročnog kredita.
Za tu će namjenu Županija u proračunu za ovu i sljedeće dvije godine osigurati jamstvenu zalihu od 13,5 milijuna kuna. Također se očekuje sudjelovanje Grada Zadra u vraćanju kredita i to u protuvrijednosti stare kazališne zgrade u Jazinama (oko 5,8 milijuna kuna).
Izabrani kreditor je Raiffeisen banka koja je na glavnicu od 11 milijuna kuna odredila kamatu od 4 posto.