Studenti sa Sveučilištem moraju potpisati ugovor

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
prorokovic
Vedran SITNICA
U ugovoru nema ništa novo - prorektorica Sveučilišta u Zadru dr.sc. Ana Proroković

Od ove akademske godine svi redoviti studenti prve godine preddiplomskih i prve godine diplomskih studija moraju sa Sveučilištem u Zadru sklopiti Ugovor o redovitom studiranju. Novina je to koju je uvelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kako bi, zapravo, zaštitilo samo sebe.

- To je praksa od ove godine, jer je tako tražilo Ministarstvo, kako bi se osiguralo. Naime, sveučilište potpisuje ugovor s ministarstvom o financiranju redovitih studenata, a sada je ministarstvo tražilo od svih sveučilišta da potpišu ugovore sa svim redovitim studentima. Zapravo, u ugovoru nema ništa novo, kazala je prorektorica Sveučilišta u Zadru dr. sc. Ana Proroković. Ugovor se potpisuje pri upisu prve godine i traje do kraja studija. Potpisnici ugovora su studenti/ice osobno i rektor Sveučilišta u Zadru. Ugovori se trebaju potpisati u dva primjerka, i to u razdoblju od 15. do 30. studenog ove godine. Studenti dvopredmetnih studijskih programa potpisivat će ugovore u Studentskoj službi Sveučilišta (prilikom izrade naljepnica za indeks), a studenti jednopredmetnih studijskih programa potpisivat će ugovore pri odjelnim tajništvima.

- U ugovoru se definiraju prava i obveze studenta kao i, primjerice, sve obveze pojedinog odjela prema studentu. Riječ je o odlukama koje su već poznate, kao što je, primjerice, potreba ostvarivanja 60 ECTS bodova za upis u višu godinu studija, kazala je glasnogovornica Sveučilišta u Zadru Elija Vrsaljko.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno