Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Studenti sa Sveučilištem moraju potpisati ugovor

16.11.2010. 23:00
Studenti sa Sveučilištem moraju potpisati ugovor


To je praksa od ove godine, jer je tako tražilo Ministarstvo kako bi se osiguralo. U ugovoru se definiraju prava i obveze studenta kao i, primjerice, sve obveze pojedinog odjela prema studentu
Od ove akademske godine svi redoviti studenti prve godine preddiplomskih i prve godine diplomskih studija moraju sa Sveučilištem u Zadru sklopiti Ugovor o redovitom studiranju. Novina je to koju je uvelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kako bi, zapravo, zaštitilo samo sebe.
– To je praksa od ove godine, jer je tako tražilo Ministarstvo, kako bi se osiguralo. Naime, sveučilište potpisuje ugovor s ministarstvom o financiranju redovitih studenata, a sada je ministarstvo tražilo od svih sveučilišta da potpišu ugovore sa svim redovitim studentima. Zapravo, u ugovoru nema ništa novo, kazala je prorektorica Sveučilišta u Zadru dr. sc. Ana Proroković. Ugovor se potpisuje pri upisu prve godine i traje do kraja studija. Potpisnici ugovora su studenti/ice osobno i rektor Sveučilišta u Zadru. Ugovori se trebaju potpisati u dva primjerka, i to u razdoblju od 15. do 30. studenog ove godine. Studenti dvopredmetnih studijskih programa potpisivat će ugovore u Studentskoj službi Sveučilišta (prilikom izrade naljepnica za indeks), a studenti jednopredmetnih studijskih programa potpisivat će ugovore pri odjelnim tajništvima.
– U ugovoru se definiraju prava i obveze studenta kao i, primjerice, sve obveze pojedinog odjela prema studentu. Riječ je o odlukama koje su već poznate, kao što je, primjerice, potreba ostvarivanja 60 ECTS bodova za upis u višu godinu studija, kazala je glasnogovornica Sveučilišta u Zadru Elija Vrsaljko.