Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Veliki odaziv na cijepljenje

16.11.2010. 23:00
Veliki odaziv na cijepljenje


Odaziv na cijepljenje protiv sezonske gripe, kako nam je potvrdio dr. Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo, izuzetno je dobar. Preostalo cjepivo, dakle, još oko 30 posto naručenih doza stići će do kraja tjedna
Počelo je cijepljenje protiv sezonske gripe u zadarskim ordinacijama opće i obiteljske medicine te na Zavodu za javno zdravstvo.
Podsjetimo, zadarski Zavod za javno zdravstvo za ovogodišnju sezonu gripe naručio je 21 tisuću doza cjepiva. U ponedjeljak je u zadarski Zavod za javno zdravstvo stigla prva pošiljka cjepiva, točnije 70 posto naručenih doza koje su odmah distribuirane ordinacijama opće i obiteljske medicine.
Odaziv na cijepljenje protiv sezonske gripe, kako nam je potvrdio dr. Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo, izuzetno je dobar. Preostalo cjepivo, dakle, još oko 30 posto naručenih doza, u zadarski Zavod za javno zdravstvo stići će do kraja ovoga tjedna, tako da će se svi zainteresirani moći cijepiti.
Dr. Medić navodi da se cijepljenje protiv gripe preporučuje rizičnim skupinama, odnosno svima starijima od 65 godina, kroničnim bolesnicima, dakle, djeci i odraslima koji boluju od kroničnih bolesti te zdravstvenim radnicima. Njima, dakle, osobama koje spadaju u rizičnu skupinu cijepljenje protiv gripe je besplatno. Ostali će cjepivo plaćati 60 kuna.