Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najbolji hrvatski neurokirurzi u Zadru

Autor: Ivana Burica

16.11.2012. 23:00
Najbolji hrvatski neurokirurzi u Zadru

Foto: Velimir BRKIĆ



Dobrodošlicu kolegama iz svih krajeva Hrvatske poželio je šef zadarske neurokirurgije dr. Rade Škarica koji je istaknuo da je davanjem povjerenja za organizaciju ovog događaja Odjelu za neurokirurgiju iskazana izuzetna čast


Zadar je jučer bio domaćin redovnoga godišnjeg sastanka Hrvatskog neurokirurškog društva.
Sastanak kojemu je nazočilo 40-ak članova Društva održan u hotelu Kolovare, a predavači su bili dr. Hrvoje Krpina, spec. neurokirurg, koji je kolegama predstavio rad zadarske neurokirurgije.
Dr. Tanja Andabaka, spec. anesteziolog u nastavku je govorila o problemu hiponatremije u neurokirurških bolesnika, a dr. Ivan Škoro, spec. neurokirurg, predstavio je web-stranicu društva – www.neurosurgery.hr, pokrenutu prije nekoliko mjeseci.
Dobrodošlicu kolegama iz svih krajeva Hrvatske poželio je šef zadarske neurokirurgije dr. Rade Škarica koji je istaknuo da je davanjem povjerenja za organizaciju ovog događaja Odjelu za neurokirurgiju iskazana izuzetna čast.
– Hrvatsko neurokirurško društvo osnovano je 1993. godine. Sve do sada imamo redovite godišnje sastanke koji se sastoje od jednoga malog, stručnog dijela gdje bude govora o stanju u blagajni, planovima društva, specijalizacijama, razvoju struke… Nakon toga slijedi društveni program. Osim večere u Hotelu Kolovare, mi smo danas planirali i obilazak grada te razgledavanje SICU-a, Muzeja antičkog stakla i crkve sv. Šime uz pratnju stručnog vodiča, rekao je dr. Škarica.
Sastanku je nazočio i predsjednik Društva profesor Krešimir Rotim koji je naglasio da se izborom Zadra za domaćina godišnjeg sastanka na neki način htjela pružiti podrška zadarskim kolegama.
– Neurokirurški odjel u Zadru je jedan od najmanjih u zemlji, ali naše kolege rade, može se reći, u veoma lijepim uvjetima i rade jako dobro, rekao je Rotim.
Inače, Odjel za neurkirurgiju Opće bolnice Zadar ima samo dvojicu liječnika specijalista – uz dr. Škaricu tu je još i dr. Hrvoje Krpina koji je kolegama predstavio rad zadarske neurokirurgije koja, kako je kazao, ima jedan opći dijapazon djelovanja, usmjeren uglavnom na traume.
– Mi smo među najmanjim neurokirurškim odjelima u Hrvatskoj, ali nadamo se da će se to uskoro promijeniti. Naime, imamo jednog specijalizanta u Zagrebu pa bismo za četiri ili pet godina trebali dobiti još jednog kolegu. Tako će nas na Odjelu biti trojica, što je primjerenije potrebama ovog područja, kazao je dr. Krpina.