Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

DAVOR SERTIĆ Ako obranim titulu, još ću se ozbiljnije posvetiti ovom sportu

17.11.2018. 19:00
DAVOR SERTIĆ Ako obranim  titulu, još ću se  ozbiljnije  posvetiti ovom  sportu


Davor Sertić profesionalni je vozač automobilističkih utrka  te je prije par dana osvojio naslov prvaka Twins Fun kupa sa ostvarenih  pet pobjeda i jednim drugim i jednim trećim mjestom. Riječ je o motorsport natjecanju koje se ove sezone po prvi put organiziralo na raznim  trkalištima diljem Hrvatske i Slovenije. Uz to je Davor postao i prvak Otvorenog prvenstva zagrebačke regije te državni viceprvak u svojoj klasi.
Upoznali smo ovog 27-godišnjeg Zadranina kojemu je ovo tek prva,  odnosno debitanstka sezona, a u kojoj je postigao značajan i zavidan uspjeh te smo porazgovarali s njim o tome kako se uopće počeo baviti  ovim sportom.
 – Cijeli život volim sve što je vezano uz utrke, a najviše sam volio utrke  formule 1 i do sada nisam imao priliku ući u taj sport, ali tražeći po  društvenim mrežama, naišao sam na informaciju kako se pokreće ovo  prvenstvo. Naime, riječ je o natjecanju gdje svi sudionici koriste Renault  Twinga, koje smo morali odvesti kod istog mehaničara u Zagreb, a koji ih  je potom preuredio i prilagodio za utrke. Na ovaj način je osigurano da  svi imamo iste uvjete na natjecanju. Naime, riječ je o kup prvenstvu koje  se vozi sa identičnim vozilima. Ukupno se vozilo sedam utrka različitih  disciplina čiji je cilj da se na kraju prvenstva dobije prvak koji je najkompletniji vozač, pojasnio je Davor, student pomorstva i nautike te zaljubljenik u automobilističke utrke. Dodao je kako je ovo prvi put da se na  ovim prostorima vozilo takvo prvenstvo i on je prvi vozač koji je osvojio  prvenstvo u više disciplina. Discipline od kojih se sastojalo prvenstvo su  krug, kronometar, slalom i formula driver.
Iako se do sada nikad nije bavio utrkama znanje iz vožnje stekao je kako kaže zahvaljujući video igricama. Dodao je kako je njegov uspjeh tim  veći jer je nov u ovom sportu te nikad prije nitko nije čuo za njega i bio je  pravo iznenađenje te je pokazao urođen talent za brzinu.
 – Za sljedeću godinu planiram obraniti naslov u ovom natjecanju, a tek  ako i kada to ostvarim planiram se ozbiljnije posvetiti ovom sportu,  najavio je planove za budućnost ovaj mladi vozač zahvalivši se sponzorima Connecto transfers i Jamatva Zadar, koji su prepoznali njegovu ljubav i želju za natjecanjem
 – Zadarski motorsport se polako budi i nadam se da je ovo samo  početak nečeg puno večeg te da će se još mladih uključiti u ovaj sport,  zaključio je Davor.