Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

DRUGA HNL Župan: Ne zanima nas ništa osim pobjede

17.11.2018. 11:21
DRUGA HNL Župan: Ne zanima nas ništa osim pobjede


Pred nama je 13., posljednje kolo jesenskog dijela prvenstva  u Drugoj HNL. Zadar će danas s početkom u 13.30 sati na Stanovima  ugostiti Međimurje. Momčadi Krešimira Sunare nakon fantastičnog niza  od sedam pozitivnih rezultata, u posljednje vrijeme ne ide najbolje. U  zadnja četiri kola osvojili su tek dva boda i protiv Međimurja će pred svojom navijačima imati veliki imperativ osvajanja sva tri boda. Čakovčani  na Stanove stižu osokoljeni domaćom pobjedom nad Osijekom II, dok  su Zadrani u Solinu u posljednjim trenucima utakmice prosuli vodstvo  od 0:2 i osvojili tek jedan bod. U samo tri minute primili su dva pogotka i  s gorkim okusom napustilo travnjak igrališta pokraj Jadra.
– Činjenica je da nam se to ne događa prvi put ove sezone – kazivao je  jučer Dragan Župan, kapetan momčadi koji zbog tri žuta kartona nije  nastupio u Solinu.


Ponovljeni kiksevi
– Protiv Sesveta smo u 10 minuta primili tri gola. Isto nam se dogodilo  i protiv Varaždina i to je jedan zgoditak pao kada smo imali igrača više na  travnjaku. Nešto slično smo ponovili i u kup dvoboju u Vukovaru kada  smo domaćinima dopustili da se u dvije minute u završnici prvog poluvremena nakon našeg vodstva od 3:0 vrate u utakmicu. Takav svojevrsni  "black-out" nam se događa u završnici poluvremena ili u zadnjim trenucima utakmice. U tim trenucima trebali bi više igrati glavom nego nogama. I koncentracija mora biti na najvišoj mogućoj razini. Želimir Terkeš i  ja smo znali u 80. minuti zatvarati utakmicu kod našeg vodstva igrajući  većinom uz suparničku korner zastavicu. Nije rješenje nabijati lopti na  suparničku polovicu jer se ona brzo vrati.
Župan smatra da je mnogo čimbenika utjecalo na to da Zadar u posljednje vrijeme ne bilježi željene rezultate.
– Kada razmišljam o uzrocima naših lošijih rezultata u zadnje vrijeme  teško mi je pronaći samo jedan koji je presudan. Činjenica je da smo u  posljednjih nekoliko kola zaredali s ozljedama, a kada se to spoji s kartoniranim igračima onda imamo problem. Mene najviše muči ta utakmica  u Varaždinu koju smo jednostavno morali dobiti. Sve je bilo na našoj  strani, imali smo vodstvo od dva pogotka razlike i u konačnici igrača  više. Taj remi nas je psihički pokolebao o zaredali smo s lošijim rezultatima. Koliko god nas je i sreća pratila kroz neke utakmice, u posljednje  vrijeme nam je malo okrenula leđa. Ali, ja uvijek ponavljam, sreću treba  znati i isprovocirati. I vjerujem da ćemo je svojim pristupom isprovocirati danas protiv Međimurja.
Zadrov kapetan je uvjeren da zna recept kako doći do pobjede nad  Međimurjem u čijem dresu je pola sezone i sam nastupao.


Respekt, ali…
– Odmah želim naglasiti da nas ne zanima ništa osim pobjede nad  Međimurjem. Od prve minute ih moramo napasti, jednostavno im ne  dati disati. Odmah im mora biti jasno gdje su došli i čiji je ovo travnjak.  Moramo svojom agresivnošću pokazati koliko nam je stalo do pobjede i  tri boda. Respektiramo ih kao uostalom i svakog suparnika. Ali, smatram  da će ishod ovog dvoboja ovisiti isključivo o nama. Pristup i zalaganje  mora biti na 300 posto, a svaki od nas mora ginuti za svaku loptu. A što se  tiče vremena koje sam proveo u Međimurju rado ga se prisjetim. Bilo je  lijepo, ali sada su ma suprotnoj strani, a zna se čiji je dres za mene uvijek  bio svet.
Čakovčani na Stanove stižu osokoljeni pobjedom nad Osijekom II.
– Istina, svatko tko pobjedi momčad kvalitete Osijeka II zaslužuje veliki  respekt. Međutim, ja se nikada nisam bojao ni jačih ekipa od njih, a takav je slučaj i sada. Uz naše vjerne navijače koji se vraćaju na Stanove  naša pobjeda neće doći u pitanje. Pozivam ih da dođu u što većem broju  i da na kraju zajednički proslavimo pobjedu nad Međimurjem. S njima  na tribinama nama igračima puno je lakše i ljepše pobjeđivati – kazao je  na kraju razgovora Zadrov kapetan.




Pinčić: Na odmor s pjesmom i slavljem
Jakov Pinčić, mladi vratar Zadrove momčadi i izdanak poznate zadarske vratarske obitelji, danas će između vratnica zamijeniti ozlijeđenog Josipa Bendera.
– Imali smo mali rezultatski pad u posljednje vrijeme. Sada moramo stisnuti i u ovom posljednjem kolu jesenskog dijela sezone osvojiti tri boda. Vjerujem da ćemo na odmor otići s pjesmom i slavljem, te na taj način osigurati mirniji nastavak sezone na proljeće. Međimurje na Stanove stiže rasterećeno nakon pobjede nad Osijekom II i nemaju što izgubiti, mogu samo dobiti. Kvalitetna je to momčad koja za nama zaostaje samo dva boda. Nama je cilj tu prednost povećati na pet bodova i u potpunosti se odvojiti od donjeg dijela ljestvice.
Recept kako do bodova u kratkim crtama prezentirao je i Jakov.
– Moramo odigrati čvrst, napadački nogomet. Vjerujem da ćemo ih od prve minute napasti visoko i cilj nam je što prije zabiti gol. Uostalom i igra se za golove i bodove. Moramo od Stanova stvoriti neosvojivu tvrđavu. Nadam se da će naši navijači doći u što većem broju. Neopisiv je osjećaj kada su pune tribine na Stanovima, a bilo bi još puno ljepše vidjeti Tornado iza našeg gola. Siguran sam da ćemo uz podršku navijača osvojiti ova tri važna boda.


Opasni, ali pobjedivi
Međimurje je trenutačno desetoplasirana momčad Druge HNL s 14 osvojenih bodova, dva manje od Zadra. Odlično su ušli u sezonu, ali su i oni imali crnu seriju koja ih je bacila u donji dio ljestvice. Ostvarili su četiri pobjede, dva remija i šest poraza. Pobjeđivali su Solin, Hrvatski dragovoljac, Lučko i Osijek II, a po jedan bod osvojili su u srazu sa Šibenikom i Sesvetama. Teren su napuštali pognutih glava u dvobojima s BSK-om, Dugopoljem, Hajdukom II, Kustošijom, Varaždinom i Dinamom II. Na Stanove stižu osokoljeni domaćom pobjedom nad drugom momčadi Osijeka. Nadajmo se da će tu i stati, te protiv Zadra "položiti oružje" na Stanovima.


Čakovčani na Stanovima prvi put  nakon 2010.
Davno je davno bilo to…, pjevala je svojevremeno Meri Cetinić s grupom More.  Upravo bi se taj stih iz uspješnice pod nazivom Samo simpatija mogao primijeniti na  povijest dvoboja Zadra i Međimurja. Naime, ove dvije momčadi posljednju službenu  utakmicu odigrale su 20. ožujka 2010. godine kada je na Stanovima bilo 2:0 za domaćine. Golove su postigli Želimir Terkeš (6') i Ivan Santini (35' – 11 m). Za Zadar su  tada nastupili: Ježina, Puljić, Milin, Glumac, Maruna, Banović, Surać, Jerbić (od 43'  Ćurjurić), Čuljak, Santini (od 74' Piškor), Terkeš (od 84' Mršić). Trener: Dalibor Zebić. U devet prvoligaških okršaja s Čakovčanima Zadar je upisao šest pobjeda i tri  poraza, uz gol razliku 16:13.