Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

POŽAR NA TRAFOSTANICI U PETRČANIMA Petrčanci ostali u mraku

17.11.2018. 14:44
POŽAR NA TRAFOSTANICI U PETRČANIMA Petrčanci ostali u mraku


Zbog požara na trafostanici u petak navečer je veći dio Petrčana ostao bez struje. Zadarski vatrogasci dojavu o požaru zaprimili su nešto iza 20 sati i odmah se uputili na teren, no kako su nam rekli spasa nije bilo. Trafostanica, onaj unutarnji dio, u potpunosti je izgorjela zbog čega je centar mjesta, izuzev Punte Radman, Punta Skale i dijela Gornjih Petrčana ostao u mraku.
– Naši djelatnici od ranog jutra su na terenu i poduzimaju sve da što prije osposobe trafostanicu kako bi mještani dobili uslugu isporuke elektirčne energije i mogli normalno funkcionirati. Prvo su morali ukloniti sve što je izgorjelo, a potom pristupiti zamijeni tih dijelova, neophodnih za rad trafostanice, pojasnili su nam iz zadarske Elektre dodajući kako se nadaju da će trafostanica u funkciji biti već u poslijepodnevnim satima. Istaknuli su kako ne znaju što je prouzročilo požar, no mještani sumnjaju u kvar na elektoinatslacijama trafostanice.
– Radnici HEP-a pred ljeto su zbog učestalih nestanaka struje obavljali neke radove. Očito to nisu dobro napravili kad se ovo dogodilo. Radi se o trafostanici u centru mjesta, nedaleko crkve pa je sreća da se nije proširio i da netko nije nastradao, govore mještani zabrinuti zbog šete koju bi posljedično mogli imati.
Mnogi od njih u svojim ledenicama imaju zalihe ribe, mesa i povrća pa se boje kako će im sve to propasti ukoliko ne dobiju struju kroz 24 sata. Do zaključenja ovog članka trafostanica nije stavljena u funkciju tako će Petrčanci po svemu sudeći još jednu noć provesti u potpunom mraku.