Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

SPOMEN Osnovna škola Zadarski otoci odat će počast poginulima

17.11.2018. 17:30
SPOMEN Osnovna škola  Zadarski otoci  odat će počast  poginulima


U nedjelju 18. studenog obilježava se 27 godina od tragičnih  stradanja Vukovara i Škabrnje te građani diljem Hrvatske, a posebno u  Zadarskoj županiji i Zadru obilježavaju ovu tužnu obljetnicu.
Na Narodnom trgu će tako, na dan obljetnice, u nedjelju u 17 sati na  narodnom trgu biti organizirano paljenje svijeća na kojem će biti članovi  brojnih zadarskih udruga, ali i predstavnici Grada i Županije.
Proteklih godina, nakon paljenja svijeća uslijedio bi mimohod do Vukovarske ulice na Bilom brigu, kojega, prema svemu sudeći ove godine  neće biti. Ova kolona sjećanja održavala se posljednjih 14 godina te se  njome obilježavao Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Kolona je  svih ovih godina kretala od Narodnog trga, preko Voštarnice te potom do  Vukovarske ulice na Bilom brigu, gdje su se palili lampioni u znak na sve  tragično preminule u gradu heroju, ali i u Škabrnji.
Provjerili smo zašto se ove godine ne organizira mimohod u Zadru. Iz  Tornada, čiji su članovi uvijek sudjelovali u koloni, rekli su nam kako ih  ove godine nitko od organizatora nije pozvao te su odlučili organizirano  otići u Škabrnju.
I Ivica Mikulić, ispred Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog  rata Zadra i Zadarske županije, rekao nam je kako oni ove godine idu organizirano u Vukovar, te zato neće sudjelovati na mimohodu.
Ipak, ove godine osnovna škola Zadarski otoci odat će počast poginulima te i dalje poticati djecu da ove žrtve ne padnu u zaborav te će u ponedjeljak, 19. studenog u 17.30 sati ispred škole organizirati kratki program tijekom kojega će učenici podsjetiti na žrtvu koju su dali branitelji,  ali i žitelji Vukovara i Škabrnje. U znak sjećanja zapalit će lampione ispred škole, kao i u Vukovarskoj ulici.
Ravnatelj OŠ Zadarski otoci Davor Barić pozvao je sve građane, koji  žele, da dođu ispred škole te zapale svijeće i odaju počast herojima.