Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

GRADSKI DERBI Vlašić: Pružiti što veći otpor

17.11.2020. 13:10


Iako je danas trebao biti praznik košarke u Zadru i vjerojatno pune Jazine, današnji dvoboj između dva zadarska premijerligaša odigrat će se pred praznim tribinama.
Gradski derbi sedmog kola HT Premijer lige između KK Sonik Puntamika i Zadra koji se po originalnom planu trebao igrati krajem listopada konačno je došao na »dnevni red«. Nakon izlaska iz samoizolacije, Puntamičani su se prije dva tjedna vratili na parket, da bi se prošlu subotu vratili i na pobjedničke staze trijumfom na uvijek neugodnom gostovanju u Sinju. Utakmica protiv Alkara dala je novi zamah igračima Hrvoja Vlašića koji se trenutno nalaze na četvrtoj poziciji na tablici, čime sutrašnji susret dobiva epitet ne samo zadarskog, već i derbija čitavog sedmog kola hrvatskog prvenstva.
– Pred nama je dvoboj dviju zadarskih momčadi, čemu se uvijek veselimo. Nadam se da ćemo uspjeti koliko-toliko parirati Zadru koji je apsolutni favorit. Pokušat ćemo pružiti što je moguće bolji otpor – kazao je u najavi utakmice trener Sonik Puntamike koji ponovno neće moći računati na kompletan sastav – ozljede nam i dalje stvaraju problem. Rašić se vratio protiv Alkara, ali Šarlija ima problema i neće nastupiti protiv Zadra. Praktički niti jedan susret od početka sezone nismo bili u kompletnom sastavu. Imali smo dosta pretumbacija, te se iz kola u kolo iznova slažemo.
Jedan od junaka subotnje pobjede bio je iskusni Jakov Vladović koji je smireno dirigirao napadima svoje momčadi, što je posebno došlo do izražaja krajem treće četvrtine kada je uzeo sve konce napada Sonika u svoje ruke i bio katalizator velike serije koja je odvela Zadrane na 17 poena prednosti.
– Zadar je u svakom slučaju favorit, ipak se radi o momčadi koja igra nivo natjecanja iznad nas. Mi smo imali dosta problema s ozljedama, a poremetila nas je i situacija s koronavirusom, no pobjedom u Sinju smo se vratili u pozitivan tonus, te spremni i u dobroj atmosferi čekamo susret. Nadam se dobroj utakmici i pravoj košarkaškoj fešti. Stvarno je šteta što zbog trenutne situacije neće biti publike na tribinama – rekao je u najavi gradskog derbija Jakov Vladović koji je devet sezona nosio dres KK Zadar, pritom osvojivši pet naslova, što ga stavlja na samo čelo najtrofejnijih igrača momčadi iz Krešinog doma u novijoj povijesti.
Dodatnog motiva protiv matičnog kluba, kaže, više nema. Odigrao je previše susreta protiv Zadra da bi još uvijek razmišljao na takav način, te će sutrašnja utakmica biti »još samo jedan dan u uredu«.
– Idem utakmicu po utakmicu. Prošli vikend je bio Alkar, sada je Zadar. Nema tu nekog posebnog motiva – dodao je 37-godišnji playmaker.
Utakmica se igra bez prisustva gledatelja danas u 19 sati.