Postignuti ciljevi energetske učinkovitosti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U ponedjeljak se održava završna konferencija projekta energetske obnove školske zgrade u Parku Vladimira Nazora
Ivan JAMIČIĆ
Glavni ciljevi projekta su smanjenje godišnje potrošnje energije za grijanje u školskoj zgradi u Perivoju Vladimira Nazora Zadar i smanjenje emisije CO2

Završna konferencija projekta »Energetska obnova zgrade Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazije Jurja Barakovića, Gimnazije Vladimira Nazora, Prirodoslovno-grafičke škole na adresi Perivoj Vladimira Nazora 3/II, Zadar« održat će se u ponedjeljak, 23. studenoga 2020. godine u Kneževoj palači (Poljana Šime Budinića 3, 23000 Zadar) s početkom u 11.00 sati.
Nositelj projekta je Zadarska županija, obavezni partner je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Provedba projekta započela je 27. svibnja 2016. godine i traje do 30. studenoga 2020. godine.

Financiranje iz Europskog fonda

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zadarska županija su u studenom 2017. godine potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.
Projekt »Energetska obnova zgrade Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Gimnazije Jurja Barakovića, Gimnazije Vladimira Nazora, Prirodoslovno-grafičke škole na adresi Perivoj Vladimira Nazora 3/II, Zadar«, je u veljači 2017. godine prijavljen na poziv za dostavu projektnih prijedloga »Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja«, ref. oznaka: 4c.1.3. koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa »Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.«
Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.326.323,24 kn od čega se 2.636.585,95 kn sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (28%), 2.299.231,94 kn iz Fonda Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU za sufinanciranje provedbe EU projekata (25%) te 4.390.505,35 kn sufinancira Zadarska županija (47%).
Glavni ciljevi projekta su smanjenje godišnje potrošnje energije za grijanje u školskoj zgradi u Perivoju Vladimira Nazora Zadar i smanjenje emisije CO2. Navedeni ciljevi projekta postigli su se energetskom obnovom školske zgrade u Perivoju Vladimira Nazora u Zadru koja uključuje toplinsku izolaciju vanjskih zidova s unutarnje strane, toplinsku izolaciju ravnog krova i zamjenu drvenog krovišta, zamjenu vanjske stolarije te zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom.

Očuvanje okoliša

Postignuti rezultati projekta su: energetski obnovljena školska zgrada u Perivoju Vladimira Nazora u Zadru, smanjena potrošnja energije za grijanje, smanjena razina emisije CO2, energetski razred zgrade škole nakon obnove - A, visoka razina udobnosti i kvaliteta rada za djelatnike i učenike unutar školske zgrade, podizanje svijesti o potrebi štednje energije i očuvanju okoliša kod učenika i djelatnika i ravnomjeran razvoj Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno