Koji je najbolji poklon za poslovnog partnera?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Poklon koji nosi poruku
Autor: 
Dar za poslovnog partnera treba biti skroman, ali uz dobro poznavanje osobe kojoj je namijenjen. Poklon za poslovnog partnera namijenjen je za određene, posebne obljetnice, rjeđi su darovi bez razloga
PROMO
Vrijednost poklona uopće nije bitna, najvažnije je da je dar dat s ljubavlju i da ima krajnji cilj

Što pokloniti poslovnom partneru za rođendan ili godišnjicu jedno je od pitanja s kojima se često susrećemo. Poslovni partner je osoba koja s vama provodi gotovo polovicu dana pa bi na temelju toga poklon trebao biti primjeren tome.

Da li vaš poslovni partner voli piti kava?

S obzirom na to da se s poslovnim partnerom provodi najmanje osam sati tijekom dana, smatra se da je aparat za kavu dobar poklon, a usput i koristan. Iako smiješan na prvi pogled, ovakav poklon može imati smiješnu poruku, ali je svakako iznimno koristan. Mini aparat za kavu možete kupiti u tehničkim trgovinama, tako da si u svakom trenutku možete priuštiti zajedničku kavu u uredu, bez odlaska u restorana.

Vrijednost poklona

Vrijednost poklona uopće nije bitna, najvažnije je da je dar dat s ljubavlju i da ima krajnji cilj. Vrijednost se mora ogledati u standardu osobe koja je daje, ali i onoga tko je prima. Primjerice, prethodno spomenuti aparat za kavu odličan je i vrijedan dar. Lako se prenosi s jednog radnog mjesta na drugo, lako se koristi i imat će svakodnevnu primjenu. Pored toga, pruža i dodatnu vrijednost jer će okupiti sve zaposlene. Ljudi će se međusobno upoznat bolje, ispričati te će atmosfera u uredu biti pozitivna.

Poznavanje osobe s kojom surađujete

Da biste kupili dobar poklon poslovnom partneru, važno je poznavati njegov karakter te prilikom kupovine u obzir uzmete i karakterne osobine i navike te osobe. Točnije, ako poslovni partner voli popiti kavu, odličan poklon je aparat za kavu, dok s druge strane ako voli avanture i ide planinariti, planinski štapovi su idealan izbor.

Razlog za kupovinu dara

Važan je i razlog kupnje darova. Bilo da se radi o rođendanu, godišnjici ili sasvim običnom danu, poklon će se zasigurno tome prilagoditi. Poželjno je poklon prilagoditi namjeni, te preko njega posredno prenijeti poruku. Aparat za kavu odličan je za one koji uživaju u jutarnjoj kavi uz koju ćete se vi i vaš kolega opustiti i pripremiti za posao ili sastanak. Za rođendan možete pokloniti dobru knjigu bestselera, s posvetom na prvoj stranici. Dok za Novu godinu dar može biti nešto u duhu blagdana. Sve u svemu, vrsta poklona ovisit će i o prigodi.

Oproštajni dar

Prilikom rastanka, bez obzira na razlogu, radi li se o rastanku tijekom porodiljnog dopusta ili rastanka zbog promjene poslodavca, preporučljivo je kupiti prikladan poklon za svog poslovnog partnera. U tim trenucima dar se uručuje iz zahvalnosti za dosadašnju suradnju te za uspomenu i dugo sjećanje. U takvim situacijama poželjno je da poklon bude duhovit, dobro osmišljen, posvećen i umotan u papir jakih boja. Tako ćete eliminirati tugu. Što god odlučite, knjiga, aparat za mljevenje, aparat za kavu, zanimljiva keramička šalica, uokvirena zajednička fotografija ili nešto sasvim drugačije, bit će cijenjena, imat će smisao i bit će lijep znak pažnje uz zahvalnost za lijepo provedeno vrijeme.

Dar za poslovnog partnera treba biti skroman, ali uz dobro poznavanje osobe kojoj je namijenjen. Poklon za poslovnog partnera namijenjen je za određene, posebne obljetnice, rjeđi su darovi bez razloga. U osnovi, lijepo je da dar poruku prenese.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno