Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Istraga u Njemačkoj još traje

Autor: Siniša Klarica

16.12.2008. 23:00
Istraga u Njemačkoj još traje

Foto: Filip BRALA



U nesreći su stradali instruktor Daniel Oleksa i njegov talijanski učenik Alessandro D’Aggata kojem je ovo bio prvi let. Nakon nesreće, zrakoplov je uz pomoć brodova Hrvatske ratne mornarice lociran oko 7 milja od Dugog otoka, izvađen i prebačen u Njemačku u institut BFU u Braunschweigu
Rezultati istrage nesreće Piper Seminolea PA-44-180 Inter Cockpita koji se početkom kolovoza srušio u akvatoriju Dugog otoka, bit će poznati u veljači. To nam je u jučerašnjem razgovoru potvrdio glavni inspektor za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović. Vodanović nije u ovom trenutku mogao govoriti o detaljima nesreće, ali je rekao da će javnost o rezultatima istrage biti obavještena na posebnoj tiskovnoj konferenciji koja će se održati u Zagrebu.
Podsjetimo se, u nesreći su stradali instruktor Daniel Oleksa i njegov talijanski učenik Alessandro D’Aggata kojem je ovo bio prvi let. Nakon nesreće, zrakoplov je uz pomoć brodova Hrvatske ratne mornarice lociran oko 7 milja od Dugog otoka, izvađen i prebačen u Njemačku u institut BFU u Braunschweigu i to prema aneksu 13. koji kaže da se istraga odvija u državi u kojoj je zrakoplov registriran.
Prebacivanjem olupine zrakoplova u Njemačku, hrvatska država uštedjela je znatna sredstva koja bi bila utrošena u istrazi, ali Vodanović naglašava da se istraga vodi isključivo pod vodstvom hrvatskih istražitelja.