Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ivo Fabijanić kandidat za gradonačelnika

Autor:

16.12.2008. 23:00
Ivo Fabijanić kandidat za gradonačelnika

Foto: Alenka FESTINI



Ivo Fabijanić je SDP-ov kandidat za gradonačelnika grada Paga, a nositelj liste SDP-a za Gradsko vijeće bit će Josip Tičić, potvrđeno je jučer na konferenciji za novinare paškog SDP-a.
– Očekujemo dobre rezultate. Vjerujem da za izbor gradonačelnika neće doći do drugog kruga, jer uvjereni smo u pobjedu. To potvrđuju i ankete koje provodimo u Pagu. Ljudima je očito dosta političke prljavštine. Žele da kandidati za gradonačelnika i za Gradsko vijeće budu transparentni, da imaju svoj program kojeg će realizirati. Mi imamo program i jasne ciljeve, rekao je Ivo Fabijanić.
– Za Gradsko vijeće otvoreni smo sa svima koalirati, osim sa HDZ-om. Namjera nam je ići s strankama ili Nezavisnim listama koji imaju programe koji se ne kose sa našima. Nama je prioritet prosperitet Paga i to u svim segmentima. Jedan od njih je Program podjele zemljišta na području Podlucija i to svim građanima koji žive na području našeg grada. Mi smo taj Program donijeli 1998. godine, ali zbog nesložnosti tada naših koalicijskih partnera nismo ga mogli ostvariti. Sada će to biti drugačije. Imamo jasni cilj, Podlucije je zamišljen kao grad sa oko 4.500 ljudi, na kojem će se graditi stambeni objekti. Grad će snositi troškove urbanizacije područja i infrastrukture, a građani troškovi prenamjene zemljišta. S tim Programom ćemo ići i to po cijeni izmjene Prostornog plana Grada Paga, rekao je Fabijanić, istaknuvši dio programa koji će se odnositi na mlade ljude, stimuliranje mladih poduzetnika, te ulaganja u kulturi.
Josip Tičić je rekao da će Program SDP u javnosti iznositi parcijalno ovisno o prigodi.
-Želimo istaknuti da je SDP stranka s jasnim ciljevima u ostvarivanju svojih Programa. Jedan od njih je ulaganje u razvoj mjesta na južnom dijelu grada. Želimo ulagati u njih kako bi postali turistička naselja Grada Paga, istaknuo je Tičić.