Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Papirnate jaslice u OŠ Šimuna Kožičića Benje

Autor: Katarina Belić

16.12.2008. 23:00
Papirnate jaslice u OŠ Šimuna Kožičića Benje

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Još samo nekoliko dana do Božića. Zadrani već naveliko krase svoje domove, kupuju se borovi, ukrasi i božićne zvijezde, a sve s ciljem kako bi nam domovi izgledali što ljepše – i uz što manje troška. Ideju bi nam svima mogli dati učenici osnovne škole Šimuna Kožičića Benje koji su ove godine uistinu nadmašili sami sebe i od svoje škole napravili pravi mali umjetnički raj. Tako povodom božićnih blagdana njihovu školu krase papirnate jaslice, rad učenika likovne sekcije predvođenih nastavnicom likovne kulture Ivančicom Bronić.
Jaslice su izrađene od bijelog papira, a iznad figura se prostire plavo papirnato nebo prošarano bijelim božićnim lampicama. U izradi papirnatih jaslica je sudjelovalo dvadesetak učenika.
– Učenici su na izradi jaslica radili petnaestak dana, uložili puno vremena i truda, ali se na kraju sav uložen trud isplatio, rekao nam je Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje.
Osim jaslica, na samom ulazu u školu su postavljena dva papirnata anđela sa božićnim porukama. Tu je i veliko božićno drvo, a duž hodnika učenici su stavili i božićna zvona.
– Dokaz kreativnosti učenika je i velika reljefna karta Republike Hrvatske koju su izradili uz pomoć nastavnice likovne kulture Ivančice Bronić, prema ideji profesorice hrvatskog jezika Jadranke Miliše.