Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pomlađivanje i regeneracija

Autor: Krešimir Bukvić

16.12.2008. 23:00
Pomlađivanje i regeneracija

Foto: Filip BRALA



U organizaciji ayurvedskog centra Ayus Lade Rončević prošlog su tjedna u Zadru boravile Karin Maria Hennings i Beata Mazurek, dugogodišnje praktikantice Sri Sri Ayurvede, koncepta za zdravlje i ljepotu. Ayusove gošće su u Gradskoj knjižnici održale predavanje o načinima pomlađivanja i prirodne regeneracije organizma.
Sri Sri Ayurveda je pristup zdravlju i ljepoti koji promiče zdravlje kroz puno različitih razina ljudskog postojanja, što znači da se ayurvedskim tretmanima ne liječe samo fizičke slabosti, nego potiče i prirodna ravnoteža između tijela, uma i duha.
Maria i Beata stoga naglašavaju da se ne smijemo udaljiti od prirode i svog vlastitog ritma, već trebamo zadržati ravnotežu, misliti pozitivno, jesti zdravo, raditi zadovoljno te puniti unutarnje baterije svakodnevno, bilo kroz vježbe disanja, yoge, istezanja, šetnje ili meditacije.
– Ayurvedski principi često u sebi sadrže i ideje o redovnom čišćenju sustava kako bismo se oslobodili toksina i izlučevina koji su se akumulirali u našem tijelu i umu kao rezultat stresa, previše rada, alkohola, nikotina, pogrešne ili prekomjerne hrane. Dobro zdravlje i sreća pravo je svakoga već pri samom rođenju. No neki ljudi izgube zdravlje, dok drugi shvate da nisu sretni. Tu onda dolazi do izražaja ayurveda, istaknule su predavačice.