Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Replike olimpijskog zlata za Kostova i Cupaća

Autor: Zrinka Grancarić

16.12.2008. 23:00
Replike olimpijskog zlata za Kostova i Cupaća

Foto: Irena JURJEVIĆ



Zavrijedili su sve ovo, napravili su zaista iznimnu stvar i mi smo im vrlo zahvalni – kazao je između ostalog Bo Eric Weber, danski veleposlanik
Danska nije zaboravila što je ekipa Uskoka, Pavle Kostov i Petar Cupać, te njihov trener Ivan Bulaja, napravila za njih. Danski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Bo Eric Weber susreo se sa zadarskim jedriličarima u utorak navečer. Za Pavla i Petra taj je susret bio iznenađenje. Sve što su oni znali je da će u utorak navečer ispred hotela Kolovare imati javljanje uživo u emisiju danske nacionalne televizije TV2 o najznačajnijim zbivanjima u 2008. godini. Vrijeme je doduše pokvarilo cijeli doživljaj, kiša je pljuštala cijelo vrijeme, pa ni tehnički nije sve bilo savršeno, no Kostov i Cupać itekako su se iznenadili kad im je tijekom snimanja prišao nepoznati čovjek u pratnji nepoznate žene, odnosno veleposlanik i njegova supruga.
– Zaista smo se iznenadili, nismo ni slutili, lijep potez – kaže Kostov.
Veleposlanik se zahvalio Zadranima na tome što su posudili svoj brod Dancima Warrer/Ibsen koji su sa hrvatskim 49erom osvojili olimpijsko zlato. Također im je uručio darove, a jedriličare su naročito obradovale replike olimpijskih zlatnih medalja koje im je veleposlanik stavio oko vrata.
– Zavrijedili su sve ovo, napravili su zaista iznimnu stvar i mi smo im vrlo zahvalni – kazao je između ostalog Bo Eric Weber.
Pažljivi Danci Petru Cupaću su uručili i prigodan dar za prvo dijete čije rođenje zadarski olimpijac i njegova supruga Ira svaki dan očekuju.
– Je, samo sam gledao kako će mi zvoniti mobitel da moram u bolnicu – nasmijao se Cupać.
Više je danskih medija ovih dana kontaktiralo Hrvatski jedriličarski savez i Uskok. Kostov/Cupać i trener Ivan Bulaja putuju početkom siječnja u Dansku na gostovanje u emisiji druge danske nacionalne televizije. No, pssst, nemojte to reći Dancima, jer kao što je dolazak veleposlanika u Zadar bio iznenađenje za Pavla i Petra, tako je i njihov dolazak u Dansku iznenađenje za Warrera i Ibsena.