Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ulja na platnu mediteranske tematike

Autor:

16.12.2008. 23:00
Ulja na platnu mediteranske tematike

Foto: Sebastian GOVORČIN



Dvadesetak izloženih ulja na platnu, svijetlih pejzaža mora i neba prikazuju snagu odnosa vjere i prirode, te čovjekovo vječito stremljenje prema ljubavi i nadi. Dio prihoda od prodanih radova, autorica će donirati Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar
U ponedjeljak, 15. prosinca, s početkom u 20 sati, u klubu ‘Arsenal’ otvorena je izložba slikarice Ines Jurin. Izložbu pod nazivom “Snaga i vjera” otvorio je pročelnik za kluturu Radovan Dunatov, a likovni osvrt iznijela je likovna kritičarka Romana Galović.
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, riječ je izložbi u nastavku ciklusa izložbe održane u listopadu u Gradskom muzeju Novalja.
Na izložbi se može pogledati dvadesetak izloženih ulja na platnu mediteranske tematike, vrhunskih svijetlih pejzaža mora i neba koji prikazuju snagu odnosa vjere i prirode, te čovjekovo vječito stremljenje prema ljubavi i nadi. Dio prihoda od prodanih radova, autorica će donirati Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar.
Izložba slika Ines Jurin može se razgledati na galeriji kluba Arsenal do 15. siječnja 2009.
Ines Jurin je rođena u Zadru 1959 g., ali je djetinjstvo provela u Australiji gdje se i školovala. Tijekom studija medicine u Zagrebu započela je slikati i formirati svoju slikarsku osobnost. Od 1987 živi u Zadru gdje je uz medicinsku praksu otvorila i vlastitu galeriju-atelje. Članica je HADLU u Zadru i međunarodne likovne grupe Target iz Monte Carla. Kao profesionalna slikarica imala je dvadesetak samostalnih, i sudjelovala na tridesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i svijetu, od kojih su mnoge bile humanitarnog značaja.