Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Za Zvonu

Autor: Jelica Farkaš

16.12.2008. 23:00
Za Zvonu

Foto: Jelica FARKAŠ



Samo na ovoj priredbi prikupljeno je preko 26.000 kuna koje će biti znatan doprinos u nabavci lijeka bolesnom Zvoni. Supruga oboljelog Zvonka Vunića Vera kazala je u kraćem telefonskom razgovoru da je dirnuta pažnjom sugrađana
Humanost i suosjećanje ljudske su osobine koje ponekada znaju zadiviti svojom veličinom i toplinom. Upravo te osobine došle su ovih dana do punog izražaja u Biogradu.
Humanost na djelu
Naime, na vijest kako je našem sugrađaninu Zvoni Vuniću potrebna pomoć za kupnju skupog lijeka, pokrenulo se niz aktivnosti, a u sve njih uključili su se mnogi koji na bilo koji način mogu pomoći. Tako je otvoren račun u biogradskoj poslovnici Erste banke na koji građani mogu uplatiti svoje priloge, a održana je i velika humanitarna priredba pod nazivom “Za Zvonu”.
Školska sportska dvorana bila je doslovno premala da primi sve sudionike i posjetitelje koji su željeli dati svoj doprinos ovoj humanoj akciji. Svi sudionici priredbe odazvali su se bez dodatnih pitanja te svakako zavrijedili i veliki pljesak kojim su ih posjetitelji višestruko nagrađivali. U programu su sudjelovali članovi biogradskog KUD-a Kralj Tomislav sa svojom folklornom skupinom i malom i srednjom formacijom mažoretkinja. Domaća muška klapa Biograd te ženska Burin bile su također dio programa kao i klape i KUD-ovi iz susjednih mjesta. Među njima muška klapa Cantus iz Svetog Filipa i Jakova, muška klapa iz Pakoštana, kao i KUD-ovi, Maslina iz Turnja, Branimir iz Benkovca i Sveti Ivan Glavosijek iz Raštana. Nastupio je i poznati guslar Dane Jurić, a poseban gost večeri bio je poznati pjevač zabavne glazbe iz Zadra Zoran Jelenković. Plesni studio K2 iz Pakoštana također je sudjelovao u ovoj priredbi te su raznolikost kao i kvaliteta programa bili na doista visokoj razini. To bi se moglo kazati i za njegovu osnovnu namjenu koja je bez sumnje ispunjena, a to je pomoć za zdravlje.
Veliki odaziv
Samo na ovoj priredbi prikupljeno je preko 26.000 kuna koje će biti znatan doprinos u nabavci lijeka bolesnom Zvoni. Supruga oboljelog Zvonka Vunića Vera kazala je u kraćem telefonskom razgovoru da je dirnuta pažnjom sugrađana. Počevši od Zvoninih kolega s posla u Policijskoj postaji u Biograd koji su pokrenuli akciju pa do ove velike priredbe, kojoj se odazavao tako veliki broj izvođača te ostalih vidova pomoći, jasno je zašto je Zvonina supruga ganuta.
– Ne znam što bih i kako bih sama izašla na kraj s tim problemom. Teško stanje moga supruga koji boluje od karcinoma pluća zahtijeva skupi lijek koji mi u Hrvatskoj nemamo te nije na listi HZZO-a. Jedna doza od 28 tableta koja traje mjesec dana stoji oko 5.000 kuna, a koliko bi takvih terapija morao uzeti, ne znam, liječnici će odrediti. Jedino što znam u ovim za nas najtežim trenucima jest da smo zahvalni svima koji suosjećaju s nama i nastoje nam pomoći. Pomoći su nastojali i najmlađi Biograđani, učenici biogradske osnovne škole koju pohađa i sin oboljelog Zvone. Na tržnici su u jutarnjim satima prodavali čestitke i aranžmane koje su sami napravili u svojoj školskoj radionici te prikupljeni novac priložili za pomoć.