Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ceste otvorene, na put sa zimskom opremom

Autor:

16.12.2009. 23:00
Ceste otvorene, na put sa zimskom opremom

Foto: Vedran SITNICA



Jedina zatvorena cesta u Zadarskoj županiji jučer je još bila D506 Dobroselo-Bruvno-Mazin. Svi vozači koji kreću na putovanje u automobilu moraju imati zimsku opremu te voziti pažljivo


Nakon gotovo 40 sati čekanja stotinjak vozača kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicama jučer ujutro su napokon krenuli prema svojim odredištima. Većina ih je krenula rano ujutro kada je otvorena autocesta od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok.
Državne ceste D54 Maslenica- Zaton Obrovački i D27 Gračac – Zaton Obrovački otvorene su za sav promet iako se na nekim dijelovima još uvijek nalaze snježni nanosi, ralice su u pogonu osiguravajući nesmetan prolaz i sigurno putovanje. Jedina zatvorena cesta u Zadarskoj županiji jučer je još bila D506 Dobroselo-Bruvno-Mazin. Svi vozači koji kreću na putovanje u automobilu moraju imati zimsku opremu te voziti pažljivo. Većina lokalnih i županijskih cesta čišćene su tek poslijepodne, a neki od mještana svoje automobile ostavljali su na glavnim cestama i do kuća išli pješice. Na cesti od Smilčića prema Obrovcu, kao i od Obrovca prema Maslenici i u srijedu se na nekim djelovima ceste zadržao snijeg, a mogli su se vidjeti i znakovi neoprezne vožnje, nekoliko vozila sletjelo je s ceste, dok su njihovi vozači su srećom završili samo s lakšim ozljedama.
– Sve ceste su otvorene za promet i D54 kao i D27 na kojoj radimo proširenja te će uskoro biti pušteni i kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama, kazao nam je jučer oko 13 sati Stipan Periša nadcestar Cesta zadarske županije iz Obrovca dodajući kako još uvijek rade punom parom.
– U tijeku je čišćenje lokalnih i županijskih cesta. Snijeg koji se nalazi na državnoj cesti od Pridrage do Obrovca će sad očistiti ralica koja je krenula. Za razliku od jučerašnjeg stanja danas je odlično i promet teče bez zastoja, kazao je Periša.
Dok je u utorak Dalmacija bila cestovno odsječena od drugih djelova Hrvatske u Zračnoj luci Zemunik je kako su nam rekli tek neznatno povećan broj putnika na letovima za Zagreb i Pulu. Kako smo saznali u Gračacu su mnogi putnici koji nisu mogli dalje, tražili slobodnu sobu ili krevet za prespavati, neki od mještana primali su u svoje kuće smrznute obitelji s djecom ne pripremljene za duže čekanje u snijegu. Ruke su trljali vlasnici mnogih restorana i motela uz cestu, jer im je za razliku od drugih dana promet bio dosta veći.