Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Možda će “zapahuljati”

16.12.2010. 23:00
Možda će  “zapahuljati”


Nakon tople  jeseni i iznimno kišovitog  početka prosinca, prava zima je pokucala na vrata. Od  početka tjedna živa u barometru jedva da se popne  do 5 stupnjeva. U pojedinim  dijelovima Hrvatske snijeg  je počeo padati od jutra, a  meteorolozi najavljuju da  će padati sve do subote  navečer. Prema najavama  meteorologa obilnije oborine diljem zemlje, pa i u  Dalmaciji, očekuju se danas  popodne. Naime, danas poslijepodne dolazi jače naoblačenje.
Zadarski meteorolog  Duško Kraljev kaže da će  krajem današnjeg dana  početi padati kiša, a  možemo očekivati da će i  koja pahulja doletjeti do  Zadra.
– Prije je moguće da će  padati kiša nego snijeg.  Možda će malo ‘zapahuljati’, ali ništa ozbiljno. Zapuhat će jugo tako da će  dnevna temperatura porasti  do 6-7 stupnjeva. Idući tjedan vremenske prilike bit će  promjenjive s tim da će  sunca biti više. S obzirom na  to da je u srijedu u Zadru u  6 sati ujutro izmjereno -2  stupnja, a na aerodromu -7,  dnevna temperatura će se u  sljedećem tjednu kretati  oko 10 stupnjeva, kazuje  Kraljev.
Prestanak oborina najavljen je za subotu navečer, a  vrijeme će se razvedriti u  cijeloj zemlji u nedjelju. 
Za Božić vremenski uvjeti bit će kao i lani praćeni  jugom i kišom.
– Što se više budemo  približavali kraju godine,  mraz, led i niske temperature ponovno će zavladati, prognozirao je  Kraljev.