Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Umirovljenici organiziraju doček Nove godine

16.12.2010. 23:00
Umirovljenici organiziraju doček Nove godine


Mislimo da smo svojim programom i planom aktivnosti detektirali potrebe umirovljenika, koji su većinsko stanovništvo na Poluotoku. Nastojat ćemo im pomoći u kupnji jeftinije odjeće, hrane, popravaka po kućama, ali i u sekundarnim potrebama, kao što su odlasci u kazalište ili kino, rekla je Lada Šokota, potpredsjednica udruge


Danas se predstavljamo kao samostalna  udruga umirovljenika koja  će pokušati učiniti što više za  kvalitetniji život umirovljenika Poluotoka, ali i svih  onih koji nam se pridruže,  rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Josip  Gatara, predsjednik Udruge  umirovljenika Poluotok-Zadar, na kojoj su predstavili  svoj izvršni odbor, kao i plan  i program rada.
Članovi izvršnog odbora  koji će planirati sve aktivnosti su Lada Šokota, Petar  Peroš, Darinka Milanko, Nevenka Lovrinov, Venci Jurin,  Sonja Valčić, Milenka Rapan  i Mišo Borisavljević.
 – Mislimo da smo svojim  programom i planom aktivnosti detektirali potrebe  umirovljenika, koji su većinsko stanovništvo na Poluotoku. Nastojat ćemo im pomoći u kupnji jeftinije odjeće, hrane, popravaka po  kućama, ali i u sekundarnim  potrebama, kao što su odlasci u kazalište ili kino, rekla  je Lada Šokota, potpredsjednica udruge. Istaknula je da  žele da prostorije udruge budu dom i mjesto gdje će  umirovljenici doći tražiti informacije za sve svoje potrebe, kao i mjesto gdje će  moći ispuniti slobodno vrijeme brojnim aktivnostima.
Gatara je istaknuo da već  imaju medicinsku sestru koja  dolazi mjeriti tlak i šećer, a  planiraju dovesti i liječnika  koji bi umirovljenicima davao liječničke savjete. Također planiraju i putovanja u  toplice.
 – Želimo pružiti što bolju  uslugu našim članovima, kojih trenutačno ima 140, a u  sljedećoj godini očekujemo  da će se upisati još toliko  članova. Godišnja članarina  je 30 kuna, a mogu se učlaniti svi umirovljenici, koje  ovim putem i pozivam da  dođu i pomognu udruzi svojim sugestijama i podrškom  u radu, rekao je Gatara.  Istaknuo je odličnu suradnju  s Mjesnim odborom Poluotok i Gradom Zadrom te je  iskazao nadu da će se ta  suradnja i dalje nastaviti.  Najavio je izložbu fotografija  o Zadru prije, tijekom i poslije Drugog svjetskog rata,  te je za kraj pozvao umirovljenike na doček Nove  godine u prostorijama udruge u Ulici Nodila na Poluotoku.