Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čačić (opet) odbio Gorana Ivaniševića

16.12.2011. 23:00
Čačić (opet) odbio Gorana Ivaniševića


Goran ima podršku igrača, želja kojih se ovoga puta nije ispunila, ali očito nije dobrodošao u HTS-u. U protivnom, ne bi se u priopćenju istaknulo koliko je tražio za angažman


“Goran Ivanišević u svojoj je ponudi za vođenje Davis Cup reprezentacije i druge aktivnosti tražio naknadu od sto tisuća eura godišnje. Hrvatski teniski savez, cijeneći ugled, autoritet i stručnost Gorana Ivaniševića, nažalost nije u mogućnosti prihvatiti ponudu”, stoji u priopćenju Upravnog odbora, odaslanog jučer poslije sjednice Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza, na kojoj su se na dnevom redu, između ostalog, našli izbornici. Za razliku od Gorana Ivaniševića, čiji zahtjevi su ocijenjeni previsokima s obzirom na ekonomsku situaciju u Savezu i Hrvatskoj, Iva Majoli Marić postavljena je za izbornicu Fed Cup reprezentacije. Pobjednica Roland Garrosa prvu će akciju imati u susretu Euroafričke zone I od 1. do 7. veljače 2012. godine u Izraelu.
Japan
Istodobno, u priopćenju se navodi da je Hrvatski teniski savez “sa zahvalnošću prihvatio ponudu Gorana Ivaniševića da na volonterskoj osnovi vodi Davis Cup reprezentaciju u susretu prvog kola Svjetske skupine protiv Japana od 10. do 12. veljače 2012. godine! Uz dodatak da će HTS do 1. travnja 2012. godine donijeti odluku o izborniku Davis Cup reprezentacije”. Jedini je problem što Goran Ivanišević – neće u Japan. Neće ga moći nagovoriti ni igrači, koji su željeli njegov (konačni) dolazak na mjesto izbornika Davis Cup reprezentacije, nakon što nije uspjela njegova inauguracija poslije osvajanja “salatare” u Bratislavi 2005. godine. Tko imalo poznaje Gorana, zna da je previše ponosan da bi poslije ove “odbijenice” ušao u zrakoplov i (s predsjednikom Čačićem) krenuo prema Zemlji izlazećeg sunca.
Zahtjevi
Čačić je opet odbio Ivaniševića! Prije šest godina  želio mu je postaviti “tutora” Nikolu Pilića, sada predsjednik HTS-a, koji bez obzira na ulogu u izvršnoj vlasti Republike Hrvatske, neće otići prije isteka mandata u proljeće iduće godine, previsokima smatra Ivaniševićeve zahtjeve. Istina je da je iznos previsok s obzirom na iznos koji je mogao zarađivao bivši izbornik Goran Prpić (otprilike 7 tisuća dolara po Davis Cup susretu), ali Goran Ivanišević je u planu imao preuzeti cjelokupnu brigu i o tenisačima i tenisačicama od 12 do 18 godina. Sve je to izložio Čačićevim izaslanicima (dopredsjednik HTS-a Zoran Grbić i predsjednik stručne komisije HTS-a Davorin Prpić). Goran ima “nos” za prepoznati talentiranog igrača, ima podršku igrača želja kojih se ovoga puta nije ispunila, ali očito nije dobrodošao u HTS-u. U protivnom, ne bi se u priopćenju najprije istaknulo koliko je tražio za svoj angažman. Pod krinkom transparentnosti.