Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Druženje za kraj uspješne godine

16.12.2011. 23:00
Druženje za kraj uspješne godine


Jedriličarski klub Uskok sinoć je bio domaćin tradicionalnog blagdanskog domjenka, kojemu su, uz predstavnike kluba, nazočili i brojni prijatelji i suradnici, koji su dali svoj obol u još jednoj vrlo uspješnoj godini zadarskog jedrenja.
– Htjeli smo čestitati blagdane našim prijateljima i zahvaliti svim ljudima, koji su pratili rad kluba tokom cijele godine i na bilo koji način sudjelovali u klupskim aktivnostima, te tako pomogli rezultatima koje smo ostvarili – kazao je Ive Mustać, predsjednik kluba.
A ovogodišnji rezultati Uskoka ponovno su bili izvanredni. Kako oni organizacijski, jer iza kluba je domaćinstvo do sad najmasovnijeg natjecanja, ISAF Youtha (Svjetsko prvenstvo do 19 godina), za koje je dobio pohvale sa svih strana, tako i sportski.
– Iza nas je još jedna velika i uspješna godina, koja završava na najljepši mogući način. Treći put za redom Uskok će imati predstavnike na Olimpijskim igrama, jer su naši Pavle Kostov i Petar Cupać upravo ovih dana na Svjetskom prvenstvu u Australiji izborili olimpijsku normu za London 2012. To je rijedak i hvale vrijedan primjer. Nadam se da ćemo i sljedeće godine, kada se ovdje okupimo, imati najmanje jednako toliko razloga za zadovoljstvo – zaključio je Mustać, poželivši još jednom svim prijateljima kluba sve najbolje za nadolazeće blagdane.
Sinoć je održana i aukcija slika umjetnika koji su pohodili umjetničke kolonije u klubu, a sva sredstva namijenjena su razvoju sporta.


Ninčević/Župan 31.


Na Svjetskom jedriličarskom prvenstvu u Fremantelu Enia Ninčević i Romana Župan su nakon osam jedrenja za klasu 470 na 31. mjestu i sigurno je da će normu za Olimpijske igre napadati na SP u Španjolskoj u svibnju. Preostalo je još pet mjesta. Djevojke su jučer ušle jako dobre 15. u cilj u drugom plovu dana. Ženska flota klase 470 sutra jedri još dva plova. Vrlo rano jučer, oko osam sati, su na more isplovili 49er-i, među njima i Pavle Kostov i Petar Cupać. Dva su plova odjedrili po nemogućim uvjetima, vjetru koji je puhao od nula do 15 čvorova, a potom su se nakon kraće stanke na kopnu preselili na drugo polje i odradili još jedan plov. Kostov/Cupać su danas upisali 17., 19. i 14., nakon 12 jedrenja su 25.
– Dobro jedrimo, ali nikako da to kapitaliziramo. Jako je teško, 49er je jako brza klasa, nama plovovi traju 30 minuta i kada su uvjeti za jedrenje ovakvi ako samo nekoliko sekundi zakasniš s odlukom plov je već gotov za tebe – razmišlja Cupać.
Z. GRANCARIĆ