Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Martine i gosti Zadru darovali glazbeni doživljaj za sjećanje

16.12.2011. 23:00
Martine i gosti Zadru darovali glazbeni doživljaj za sjećanje


Martine je ponovno pokazala da „raspolaže” velikim vokalnim kapacitetima i nevjerojatnom zabavljačkom energijom, što je uostalom primijetila, uza sve ostale i hrvatska glazbena „veteranka” Alka Vuica rekavši da Zadar treba itekako biti svjestan što ima Martine, koji glazbeni biser


U četvrtak je u Arsenalu održano treće izdanje Martine presents showa. Pod prigodnim nazivom “Winter wonderland” zadarska pjevačica Martine Thomas u ulozi “domaćice” i glavne glazbene zvijezde večeri, u najvećem zadarskom multimedijalnom centru ugostila je Alku Vuicu, Tomislava Bralića i klapu Intrade, Ivu Županovića s trio Luna, Vladena Bargama, Mješoviti zbor Klasične gimnazije Ivana Pavla II. pod ravnanjem Tomislava Pehara, Black Coffee te tri člana plesne skupine Floorshakers.
Zahvaljujući generalnom pokrovitelju večeri Falkensteiner Hotels and Residences ulaz na show bio je besplatan pa su svi ljubitelji kombinacije glazbe, humora, plesa te nadasve one specifične predpraznične atmosfere imali priliku dobro se zabaviti. Počevši od uređenja Arsenala, koji je doslovno “sjajio” u toplim crvenim i zlatnim nijansama, pa preko Martininih i Alkinih svečanih haljina sve do kostima članova Floorshakersa te se večeri vizualna zamjerka događanju nije mogla naći.
Glazbeni biser
A svakako kao nijedna druga, Martine je pononvo pokazala da “raspolaže” velikim vokalnim kapacitetom i nevjerojatnom zabavljačkom energijom, što je uostalom primijetila, uza sve ostale, i hrvatska glazbena “veteranka” Alka Vuica rekavši da Zadar treba itekako biti svjestan što ima Martine, koji glazbeni biser.
Show je očekivano otvorila “domaćica” koju je najavio glazbeni producent događanja i voditelj Ivica Štorić, nižući hit za hitom svjetske evergreen glazbene baštine. Na trenutke sama, a ne trenutke “ojačana” trojicom spretnih članova Floorshakersa koji su njene izvedbe izvrsno plesno upotpunjavali, Martine je svakom novom izvedbom “mamila” glasan pljesak okupljenog auditorija.
Alka recitirala pjesme
Zadarska publika velikim je pljeskom pozdravila i Alku koja je izrecitirala dvije svoje pjesme, naravno u svom stilu, obe na temu muško ženskih odnosa te otpjevala dvije pjesme, pridruživši se na kraju showa ostalim izvođačima u velikom “finalu” – “O happy day”, izvanrednoj interpretaciji jednog od najvećih gospel standarda koji je u zadarskoj varijanti – Mješoviti zbor Klasične gimnazije Ivana Pavla II., Martine, Alka i tria Luna digao na noge cijeli Arsenal. Ako zbog ničeg drugog, zbog te energije, tih glazbenih emocija te je večeri trebalo biti u Arsenalu. Da Zadar ima “glas” – izvođače koji mogu otpjevati ne samo svoje pjesme, već i tako dobro “skinuti” svjetske hitove potvrdio je i Ive Županović čija je “Wicked game” Chrisa Isaaka bila vrhunska. Kao posebni gosti u četvrtak su u Arsenalu nastupali i članovi klape Intrade predvođeni sjajnim Tomislavom Bralićem, otpjevavši jednu noviju božićnu pjesmu, najavivši s njom već tradicionalni božićni koncert koji je na rasporedu, 25. prosinca u Arsenalu.
Za after party bio je zadužen DJ Matt Koks, a svakako treba spomenuti da je za atraktivni vizualni identitet Martine Thomas bila odgovorna zadarska modna dizajnerica Marina Milković.