Najdraži djedica došao s vrećama punim darova

Slika korisnika admin
Autor: 

Djed Božićnjak na svom proputovanju kroz Zadar posjetio je jučer i prostorije Zajednice Talijana. Više od 30 djece oduševljeno je dočekalo Djeda koji je s dvije velike vreće ušetao u prostoriju punu balona, kapica, štapića...

Udruga Dante Alighieri i Zajednica Talijana Zadar prije dva mjeseca počeli su besplatan tečaj talijanskog jezika za djecu u dobi od tri do sedam godina. Petra Marin, Ana Bajlo i Nina Orlović jednom tjedno, svake subote učili su mališane osnovama talijanskog. Kao vrhunac godine, uoči Božića, organiziran je dolazak Djeda Božićnjaka i darivanje djece. Svako dijete imalo je priliku razgovarati s Djedom, neki su mu i recitirali pjesme, pitali ga razne stvari, a bilo je i onih sramežljivih.

Rina Villani, predsjednica Zajednice Talijana Zadar ističe da je ovaj susret organiziran u svrhu druženja djece, ali i roditelja.

- Dolazak Djeda Božićnjaka, koji je donio darove, organiziran je za djecu koja u našim prostorima pohađaju tečaj talijanskog jezika koji organiziramo zajedno s Udrugom Dante Alighieri. Susret je prilika i za roditelje da se malo druže te upoznaju kako Zajednica funkcionira, kazala je Villani najavivši još jednom kako od sljedeće jeseni kreće s radom i talijanski vrtić u Zadru. Već sada prisutan je toliki interes da će se djecu organizirati u dvije skupine, do tri godine i iznad.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno